Tas ir amorāli, pretīgi, bet fakts…

Steidzīte Freiberga

LNF Ventspils Reģionālās nodaļas vadītāja

 

Reiz, ja lasītāji atceras, Ventspils uzņēmējs Sultanovs (kurš grasījās samierināt “sarkanos” ar leģionāriem) “lēca ārā no biksēm”, kad es uzdrošinājos viņu nokaunināt, jo viņš neprot ne vārda latviski. Sultanovs toreiz aizskrēja uz Ventspils laikrakstu “Ventas Balss” pasūdzēties par šādu manu uzdrīkstēšanos, un bijušais žurnālists Imants Vīksne “nolasīja man morāli” – sak, viņš (Sultanovs), nabadziņš, ticis rupji pazemots(?!), draudēja man pat ar DP.

Šoreiz Drošības policija, lai kārtējo reizi apliecinātu savu patieso “misiju” (tvarstīt “naida kurinātājus” – latviešus), trīs mērkaķu ātrumā tik tiešām metās uz Ventspili, jo kāds ventspilnieks – krievvalodīgs okupants (“Ventas Balss” raksta – krievu tautības ventspilnieks, jo vārds “krievs” viņiem liekas pārāk nesmuks…), kurš baidās izpaust savu vārdu, ir pasūdzējies, ka viņš, lūk, juties personiski aizskarts par “Ventas Balss” interneta vietnē ievietotajiem komentāriem pēc 18. februāra referenduma – kāds Gints latvietis starp citiem komentāriem bija pievienojis arī savu:

“Es gribu, lai… 1. Tuvākajā nākotnē pārvestu visas (!) krievu skolas uz latviešu valodas apmācību. 2. Viena gada laikā izraidīt no Latvijas tos krievus, kuri nav apguvuši trešo kategoriju latviešu valodā. 3. Visiem krievu vēlētājiem, kas referendumā parakstījās “par” krievu valodu jāmaksā sods, 1000 latu apm. 4. Aizliegt Latvijā visas krievu valodas avīzes un žurnālus. 5. Izņemt no bibliotēkas visas grāmatas krievu valodā. 6. Aizliegt Latvijā Krievijas TV kanālus. 7…”

Viņa viedokli atbalstīja arī kāds Valdis:

“Šim referendumam ir jābūt pirmajam solim, lai Latvija sāktu konkrēti norobežoties un atkratīties no padomju okupantiem! Nekādas integrācijas nebūs, jo latvieši ienīst padomju okupantus. Padomju okupanti priekš latviešiem ir nekas vairāk, kā pretīgi smirdoša biomasa, kura traucē normālas sabiedrības attīstībai!” 

Daudzi komentāri (daži jau dzēsti) pauda sašutumu un riebumu pret okupantiem un viņu vardarbīgo, pretlikumīgo atrašanos mūsu zemē. Acīmredzot latvieši sāk mosties arī Ventspils pusē. Gluži vai jābrīnās, ka “modrie sargsuņi” vairāk nekā pusgadu snauda… Laikam jau līdz šim vēl neviens krievvalodīgais nebija attapies pabāzt viņiem zem deguna sūdzību par “personisku aizskārumu”. Un kā gan pats sūdzmanis spēja tik ilgi sadzīvot ar tādu “sašmucētu personību”?

Ja katram par saviem vārdiem jāatbild, kā to unisonā ir “atskaņojuši” gan DP, gan pats “cietējs”, tad jājautā: kāpēc Drošības policija nesauc pie atbildības okupantus/kolonistus par to, ka viņi brutāli apsaukā latviešus un publiski spļauj sejā mūsu tautai? Kāpēc par pretvalstisku rīcību neliek atbildēt šovinistiem, kas parakstās par antikonstitucionāliem referendumiem un brīvi aicina uz latviešu valodas iznīdēšanu Latvijā, tādējādi graujot valsts pamatus? Kāpēc mūsu valsts vadība un DP “neklapē ne ar ausīm”, kad latviešu tauta tiek pazemota un iznīcināta pati savā zemē? Kāpēc DP mierīgi noskatās, kad par skolotāju vēl joprojām netraucēti strādā Rīgas 40.vidusskolas skolotājs Vladislavs Rafaļskis, kurš publiski atļāvies lepoties, ka ir nelojāls Latvijas valstij? Un kāpēc kriminālvajāšanai tiek pakļauti tikai latviešu patrioti, kuri cīnās par savu tautu un valsti, bet kolonistu “uzbraucieni” un graujošās darbības tiek aizsargātas un noklusētas? Tas taču ir [a]morāli, [ne]tiesiski un drauds valsts drošībai!

Kam ir vajadzīga tāda Drošības policija, kas aizstāv nevis pamatnāciju un valsts drošību, bet gan tās kolonistus?! Cik gan perversai ir jābūt apziņai, lai tik nejēdzīgi darbotos! Par žurnālistiem vairs nav jēgas runāt – viņu līkās muguras neļauj pašiem iztaisnoties un pacelt skatu uz augšu, tie var rāpot vienīgi uz ceļiem. Bet Drošības policija – VALSTS DROŠĪBAS SIMBOLS: ja tā pamattautai rāda vien pēcpusi un uz valsts drošību nospļaujas, tad kāda ir tās loma valstī?!

Mēs, latvieši, atbildam un atbildēsim par saviem vārdiem un rīcību – sakām (un nebeigsim teikt), ka kolonisti ir parazīti mūsu zemē, un no tiem ir jāatbrīvojas, lai glābtu latviešu tautas dzīvību, kultūru un attīstības iespēju. Esam teikuši un teiksim, ka tie, kas parakstījušies par krievu valodu, jau paši ir apliecinājuši savu nelojalitāti Latvijas valstij un ir izraidāmi no Latvijas. Un tā nav naida kurināšana, bet likumīgas rūpes par valsts drošību un saimniektautas tiesībām savā zemē. Taču izdabāšana un pielūgšanās okupantiem ar kaut kādu “saliedēšanos” – tas ir gluži vienkārši pretīgi. Kā var tik ļoti pazaudēt pašcieņu?!

Ikviena valsts aizstāv savu tautu un cenšas atbrīvoties no okupantiem un kolonistiem – ja Latvijas valsts vadītājiem un drošības struktūrām šī vienkāršā patiesība ir vienaldzīga, tad, šķiet, mūsu valsts ir “godam” nopelnījusi Ginesa rekordu, jo šeit aizstāv nevis pamatnāciju, bet kolonistus.

Drošības policija kā “mierinājumu” šim “cietējam” – ventspilniekam ir sniegusi cerību, ka “lieta nonāks līdz pozitīvam iznākumam”. Vai šis “pozitīvais” iznākums ir kolonista pacelšana uz pjedestāla, bet pamatnācijas pārstāvja pienākums laizīt viņa zābakus?

Tas ir amorāli, pretīgi, bet fakts!

 

Lūk, daži komentāri no interneta vietnes www.ventasbalss.lv pēc ziņas par jaunajām Drošības policijas aktivitātēm:

 

Grand Total:

Īsāk sakot – ko es gribēju pateikt: tas pats “valodas referendums” principā bija naidu kurinošs – nekādus citus komentārus pie rakstiem nemaz nevarēja gaidīt! Tāpēc, pirmkārt, Drošības policijai jāmeklē un jāsoda tos, kas kaut ko tādu organizēja, otrkārt, tos, kas kaut ko tādu pieļāva (varas struktūras). [..]

 

Māte:

Mans bērns dzīvoja kopmītnēs kopā ar krievu. Tas, ko viņš stāstīja par šī krieva attieksmi pret Latviju, bija tik riebīgs, ka bieži teicu, lai tālāk nestāsta, nepatīkami klausīties. Rādīja man krieva kompānijas bildes 9.maijā pie uzvaras pieminekļa. Izskatījās, ka šie jaunie cilvēki tiešām ir ko uzvarējuši. Ko? Tā kā lai tik drošībnieki strādā visos virzienos, tur ir plašs darba lauks.

 

***:

Es neesmu naida kurinātājs, bet, kad palasa krievu portālus, tur gan ir naids pret latviešiem, ka lai nu! Latvietis pasaka, ka grib runāt latviski savā etniskajā dzimtenē, tad izrādās, tā ir naida kurināšana! Kur nu vēl tālāk! Viens krievs juties aizskarts, bet kā lai mēs jūtamies?

 

Susuris:

Bet kāpēc nekur nemeklē naida cēlājus, kas nepārtraukti aplamā visus latviešus par fašistiem, draud ar Sibīriju, draud ar nošaušanu, apsmej mūsu valodu, izsmej mūsu vēsturi, izsmej mūsu svētkus, izsmej mūs pašus. Nepārtraukti. KĀPĒC???

 

Buldogs100:

Tā jau ir, latvieši par krieviem neko sliktu teikt nevar (jo tā ir naida kurināšana), bet krievi var nolikt visu un visus (tā skaitās integrācija).

 

…:

Tikai neaizmirsīsim, ka mēs esam savā dzimtenē, savā tēvu zemē ar visu no tā izrietošo. Un nav mums jāklanās un jāizdabā, un nav arī mute jātur ciet, kad dzirdam totālas nekaunības. Paklausieties TV5 Mamikina raidījumus…

 

Pajoliņiem no DP:

[..] Nodarbojaties ar nacistu lindermaņu viesizrādes izpēti. Ar kādu naidu viņi iet pret latviešiem.

 


« Atpakaļ