Krievvalodīgo naida ekstrēmās izpausmes

Liene Apine

 

Pastāvīgie laikraksta “DDD” lasītāji zina, ka naidīgi noskaņotie kolonisti, taisnīguma atjaunošanas pretinieki ik pa laikam izrāda savu naidu pret laikraksta veidotājiem, dedzinot, spridzinot vai vienkārši apķēzot redakcijas biroja durvis. Visnopietnākais uzbrukums bija 2004. gada 12. marta terorakts, kad no

rīta pie biroja ēkas maskās tērpti teroristi uzbruka Latvijas Nacionālās frontes priekšsēdētājam Aivaram Gardam, mēģinot viņu nogalināt un ar viegli uzliesmojošu degmaisījumu iznīcināt viņa automašīnu. Diemžēl teroristi joprojām nav notverti un, protams, nav zināmi arī tie, kuri pasūtīja šo nežēlīgo teroraktu. Policija apgalvo, ka darīts viss iespējamais, lai noziegumu atklātu, taču visticamāk patiesība atklāsies tikai tad, kad Latvijas īstenie saimnieki ne tikai teorētiski, bet arī praktiski būs latviešu tauta.

“Varonīgie” ķēpātāji.
No kreisās: Jevgēņijs Rozinko un Igors Golubevs

Salīdzinājumā ar mēģinājumu nogalināt Aivaru Gardu, neskaitāmie draudi gan internetā, gan pa tālruni, nepiedienīgi ķēpājumi uz laikraksta “DDD” biroja durvīm šķiet sīkums, tomēr nedrīkstam tos atstāt bez ievērības. Tieši tādēļ, kad šā gada 27. augustā, ierodoties birojā, konstatējām, ka uz ārdurvju izkārtnēm kāds gluži kā ar vistas kāju uzķēpājis nepiedienīgu zīmējumu un tajā attēlotā atšifrējumu krievu valodā, vērsāmies policijā.

Drošības apsvērumu dēļ pie laikraksta biroja durvīm ir uzstādīta videonovērošanas kamera, tādēļ mums izdevās ierakstu arhīvā atrast vainīgos. Policijai iedevām ierakstu, kurā ļoti skaidri bija saskatāmas nekulturālo puišu sejas. Tie, kā izrādījās, bija divi firmas “A.D.I.M”, kas nodrošina ēkas ārdurvju elektroniskās atslēgas darbību, pārstāvji. Cik gan lielam jābūt krievvalodīgo naidam, ja, pildot darba pienākumus, nekaunīgie huligāni atļāvās bojāt viņu klientu īpašumu!

17. septembrī TV5 raidījuma “Криминал +” žurnālistei izdevās sazināties ar vienu no mākslinieciski netalantīgajiem, naidīgajiem ķēpātājiem, kurš atzinās, ka viņi patiešām aprakstīja laikraksta “DDD” un apgāda “Vieda” biroja izkārtnes. 18. septembrī LNT raidījumā “Degpunktā” krievvalodīgais huligāns Jevgēņijs Rozinko apstiprināja, ka viņš apķēpāja durvis, jo esot bijis dusmīgs uz “DDD” veidotājiem, kuri, viņaprāt, laužot ēkas ārdurvis. Tas, protams, ir absurds un nepatiess apgalvojums. Nav jau pirmā reize, kad kāds naida pilns okupants apvaino “DDD” pārstāvjus durvju laušanā. Atcerēsimies bēdīgi slaveno Furažkinu, kurš, starp citu, arī LNT ēterā paziņoja, ka Aivars Garda laužot nama ārdurvis. Par šiem vārdiem Furažkins tika krimināli sodīts. Vai par Furažkinu gados daudz jaunākajam Rozinko arī būs jāstājas tiesas priekšā par televīzijā paustajiem apmelojumiem, vēl domāsim, taču par huligānisko ķēpājumu uz laikraksta “DDD” biroja durvīm viņam būs jāatbild. Policija gan nesaskatīja viņa rīcībā kriminālas darbības, taču administratīvais sods par sīko huligānismu, visticamāk, būs.

Jevgēņijs Rozinko gan policijai, gan televīzijas žurnālistei apgalvoja, ka neesot mēģinājis izraisīt nacionālo naidu, ka viņa rīcībai nav bijusi tāda motivācija, taču tam grūti noticēt. Līdz šim krievvalodīgie kolonisti izmanto ikvienu izdevību parādīt savu naidu pret latviešiem.

Šāds uzraksts joprojām redzams uz ēkas, kur atrodas Latvijas Nacionālās frontes un laikraksta “DDD” birojs.

Diemžēl šis gadījums apliecināja vēl kādu jau zināmu patiesību – Rīgā valda okupantu un kolonistu patvaļa, jo līgumu ar firmu “A.D.I.M.” slēdz naturalizētā okupanta pēcteča Nila Ušakova vadītās Rīgas pašvaldības SIA “Rīgas namu pārvaldnieks”. Kad konstatējām, ka huligāniskie ķēpātāji ir firmas “A.D.I.M.” pārstāvji, ieskatījāmies šī uzņēmuma interneta mājas lapā un konstatējām, ka visa informācija ir tikai krievu valodā. Tā kā tas ir Valsts valodas likuma pārkāpums, vērsāmies Valsts valodas centrā (VVC) ar sūdzību, lūdzot izvērtēt situāciju un rīkoties saskaņā ar likumu normām.

Valsts valodas centrs operatīvi reaģēja un 6. septembrī veica pārbaudi IK “A.D.I.M.”, par Valsts valodas likuma 21. panta ceturtās daļas prasību pārkāpumu administratīvi sodot atbildīgo personu – individuālo komersantu Igoru Golubevu. VVC Kontroles nodaļas vadītājs Antons Kursītis diemžēl neatklāja soda apmēru, taču ļāva saprast, ka piemērots gandrīz bargākais likumā atļautais sods.

Jevgēņijs ar kolēģi no firmas “A.D.I.M.” gan nav vienīgie, kurus latviešu cīņa par deokupāciju un dekolonizāciju tik ļoti sanikno, ka dusmas jāizsaka mākslinieciski nekvalitatīvos ķēpājumos. Jau vairākkārt ēku, kurā atrodas laikraksta “DDD” birojs, apraksta kāds zilās krāsas cienītājs. Šobrīd jau no attāluma pamanāms liels uzraksts: “Apine. Garda. Muzikante. DDD”. Ja rakstītājs domā, ka laikraksta veidotājus šādi uzraksti, kuros izmantoti arī ugunskrusti un SS zīmes, satrauc vai sadusmo, tad viņš kļūdās – mēs par šādām aktivitātēm pasmaidām. Savukārt mūsu viesi atzīst, ka tagad laikraksta biroju ir viegli atrast, jo lielais uzraksts ir viegli pamanāms.

 


« Atpakaļ