Kā labāk dzīvot?

Lasu savu iecienīto avīzi “DDD” jau kopš 2007.gada. Saprotu, ka Latvijas valsts ekonomisko neatkarību var gūt, tikai samazinot no Krievijas iesūtīto okupantu skaitu.

Var izsaukt lozungus, risināt diplomātiski tukšas sarunas, izteikt dažādas vēlmes utt. – tas neko nedos. Pašreiz, kad ES valda diplomātiskas nesaskaņas, ASV un Krievija koķetē ar ekonomiskām attiecībām, Austrumzemēs un Dienvidzemēs ir saspīlētas militāras attiecības, tādai mazai zemei kā Latvija tiek pievērsta neliela uzmanība. Šādos apstākļos Latvijas vadībai ir jābūt aktīvai, pārdomātai rīcībai. Neder tukša spriedelēšana, nepiepildāmi solījumi.

Kāpēc ir tik netaisnīgs lauksaimniecības atbalsts Latvijas zemniekiem, ka jābrauc ar traktoru pēc taisnības uz Briseli (vairākas reizes kā Briseles zemniekiem)?

Atsaucību guva arī demagoģiskaisaicinājumsbalsot par tiem, kas pie varas jau bijuši – viņi protot strādāt. Bet būtu ievērots vismaz tikumības bauslis “Tev nebūs zagt”, tad Latvijas valsts būtu turīga un neatkarīga.

Latvijā esmu nodzīvojis jau 81 gadu un no savas bērnības atceros, ka apkārt dzīvoja krievi, žīdi, poļi un citas sīkas tautības, bet asu sadzīves konfliktu nebija. Cilvēkam ir jāsaglabā saimnieka apziņa savā zemē! Tas dod pašcieņu, pašapziņu, pašlepnumu. Lai valsts sekmīgi attīstītos, ir svarīgi, lai tās vadībā konkrētajā nozarē būtu zinoši un talantīgi cilvēki – arī savas zemes patrioti.

Pasaulē sāksies labāka dzīve, ja beigsies gan reliģiskie, gan ekonomiskie kari. Šie kari pilda baņķieru makus un pazemina iedzīvotāju dzīves līmeni.

Dievs, dod prātu un samazini mantkārības tieksmi mūsu Latvijas valdībai!

 

Agris S.


« Atpakaļ