Vai okupanti teiks paldies?

Lasot Andreja Lucāna rakstu “Nekavējoties jāpieņem dekolonizācijas likums” (“DDD” š.g. Nr.1), radās lūgums avīzei “DDD”.

Ir nepieciešams, lai tās zināšanas, kuras būtu vajadzīgas Krievijas pilsoņiem un nepilsoņiem, lai viņi varētu aizbraukt no Latvijas, aizsniegtu Latvijā mītošos kolonistus. Tāpēc lūdzu cienījamo “DDD” ievietot avīzē rakstiņu, kuru varētu pavairot (nokopēt) kā proklamāciju ar tekstu, ko devis Novgorodas gubernators Sergejs Mitins, un adrese (arī tālrunis), kurā vietā Rīgā var saņemt konsultāciju par iespējām pārcelties uz Novgorodu.

Milzīgs paldies raksta autoram Andreja Lucānam!

Cerībā, ka lasītāji sapratīs, kas viņiem darāms ar “proklamāciju”, un pārliecībā, ka okupanti teiks paldies,

V. un L. Austriņi

“DDD” lasītāji

 

 

“DDD” atbilde:

Mums viņi ir jādzen prom!

 

Paldies mūsu lasītājiem par apsveicamo iniciatīvu informēt okupantus par iespējām pārcelties uz Novgorodu vai kādu citu vietu Krievijā.

Informācija par repatriācijas iespējām ne tikai uz Novgorodu, bet visu plašo Krievzemi katru nedēļu tiek publicēta krievvalodīgajos laikrakstos “ČAS” un “Vesķi Segodņa”, taču, kā redzam, okupantu un kolonistu Latvijā mazāk nepaliek. Tas tikai pierāda, ka viņiem šeit ir pārāk laba dzīve, viņi nemaz netaisās labprātīgi doties prom. Un kāpēc gan lai viņi vēlētos pamest mūsu skaisto zemi, ja paši latvieši, ar parlamentu un valdību priekšgalā, viņus žēlo, apmīļo, lūdzas draudzēties, runā ar viņiem krievu valodā un nedzen ārā?! Pateicoties latviešu nenormālajai attieksmei, Latvija viņiem šķiet īsta paradīze.

Mums, latviešiem, ir jāsaprot, ka pret okupantiem un kolonistiem ir jāizturas kā pret tautas dzīvību apdraudošu infekciju – visi spēki un enerģija jākoncentrē viņu likumīgai padzīšanai, citādi mūsu tauta aizies bojā. Latviešu gļēvā un apātiskā samierināšanās ar netaisnību visās dzīves jomās ir tautas bojāejas spilgta pazīme.

Šie ārējie ienaidnieki (krievvalodīgie okupanti un viņu pēcteči) ir ienākuši un apmetušies uz dzīvi mūsu teritorijā un nekad nekļūs par draugiem, jo viņi ir iekarojuši mūsu zemi, ar savu masu padarījuši latviešus par minoritāti lielākajās pilsētās un, protams, uzskata Latviju par savu neatņemamu ieguvumu, bet latviešu tautu – par atmirstošu, nevajadzīgu piedēkli. Tādēļ ir jāsaprot, ka okupanti paši neaizvāksies no Latvijas, brīvprātīgi atsaucoties Krievijas repatriācijas programmai, ja mēs, latvieši, viņiem neradīsim neciešamus dzīves apstākļus un katru dienu neatgādināsim, lai kravā čemodānus. Katru dienu sagādāt neērtības okupantiem un atgādināt, kurš te ir likumīgais saimnieks, – tas ir ikviena latvieša pienākums.  Tāpēc ļoti vērtīga ir arī V. un L. Austriņu iniciatīva – pavairot informāciju par okupantu iespējām atgriezties savā etniskajā dzimtenē. Kopējiet to un izplatiet!

 

 

Kā okupantam kļūt par kārtīgu cilvēku?

 

Visi krievvalodīgie, kas Latvijā ieradušies okupācijas laikā, un viņu pēcteči ir nožēlojamā okupantu statusā – šo statusu zaudēt un savu cilvēka godu atgūt ir iespējams, tikai atgriežoties savā etniskajā dzimtenē.

Kamēr vēl nav pieņemts Dekolonizācijas likums, kurš paredz okupantu piespiedu izraidīšanu no Latvijas ar viņu mantas konfiscēšanu, tikmēr ir iespēja savlaicīgi pārdot savu īpašumu, sakravāt čemodānu un atgriezties Krievijā.

Repatriācijas iespējas ir daudzas un dažādas: Kaļiņingrada, Novgoroda, Karēlija un citas vietas – atliek tikai izvēlēties!

Karēlijas darba ministrs Ivans Kriņņikovs saka: “Pie mums ir labi. Vakanču daudz: vajadzīgi celtnieki, ārsti un skolotāji, virpotāji… Pārceļotājiem mēs esam atvēruši visus Karēlijas rajonus, lai tik pošas.” (“MK Latvija”, 1.–24.jūlijs, 2012).

Arī Novgorodas apkaimē ļoti jūtams cilvēku trūkums, un Novgorodas apgabala gubernators Sergejs Mitins aicina: “Tāpēc mēs esam ļoti ieinteresēti, lai pie mums brauc dzīvot jauni un vidējā vecuma cilvēki. Izmantošu izdevību, lai aicinātu Latvijas cilvēkus braukt dzīvot un strādāt pie mums Novgorodas apgabalā, mums ir ļoti vajadzīgi kvalificēti speciālisti, un mēs ļoti labprāt gribētu redzēt pie sevis cilvēkus no Baltijas valstīm.” (“Diena”, 28.11.2011).

 

Vairāk uzzināt par Krievijas Federācijas repatriācijas programmu ir iespējams, Krievijas Federālā migrācijas dienesta pārstāvniecībā:

 

Rīgā, Kr.Valdemāra ielā 33, 27. telpā

Tel.: 67331940

Fakss: 67331416

Automātiskais atbildētājs: 67331965

e-pasts: fms-rus@internet.lv

skype: fms_latvia

Darba piedāvājumi ir apskatāmi internetā: www.trudvsem.ru


« Atpakaļ