Atklāta vēstule Saeimas deputātam Raivim Dzintaram

Pēc publikācijas

 

Cien. laikraksta “DDD” redakcija!

Jūsu laikrakstā izlasīju Leona Laitāna vēstuli LR Ministru prezidentam un kultūras ministres atbildi uz to. Šajā sakarā nosūtīju vēstuli Raivim Dzintaram (viņš ir Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā un Nacionālās apvienības “Visu Latvijai!”–“Tēvzemei un Brīvībai/LNNK” frakcijā, kas izvirzīja Žanetu Jaunzemi-Grendi kultūras ministres amatam). Vēstuli nosūtu arī jums, jo lūdzu Raivi Dzintaru sniegt atbildi arī laikrakstā.

L.Šnoriņa

 

Vai “VL-TB/LNNK” atsauks kultūras ministri?

 

Atklāta vēstule Saeimas deputātam Raivim Dzintaram

 

God. R.Dzintara kungs!

Latvijas Nacionālās frontes laikrakstā “DDD” izlasīju Ž.Jaunzemes-Grendes atbildi uz Leona Laitāna vēstuli Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim, kurš vēstuli bija pāradresējis Saeimas Nacionālās apvienības izvirzītajai kultūras ministrei Ž.Jaunzemei-Grendei. Ministre sniedza atbildi uz L.Laitāna ierosmi, ka “…ir neatliekami sākt valsts deokupāciju, aizstāvot valsts pamatnāciju un atņemot pilsonību un uzturēšanās atļaujas okupētājvalsts valodas pieprasītājiem Latvijā” (Pilns L.Laitāna vēstules un ministres atbildes teksts ir izlasāms Latvijas Nacionālās frontes laikrakstā “DDD” Nr.14(268), 2012.gada 27.jūlijs–9.augusts. Laikraksts nopērkams preses kioskos, ja gadījumā Jūs to neabonējat un tāpēc par Ž.Jaunzemes-Grendes uzskatiem neesat informēts).

Izlasīju kultūras ministres atbildi un konstatēju:

1) labāk to nebūtu uzrakstījis pat V.Lindermans;

2) šādu skaidrojumu par L.Laitāna vēstulē pausto problēmu ir jau agrāk sniegusi T.Ždanoka.

Ž.Jaunzeme-Grende par mūsu teritorijā okupētājvalsts iepludinātiem okupētājvalsts pilsoņiem raksta, ka “līdzīgi citām Eiropas valstīm, vairums imigrantu šeit ieradās 20.gadsimta 50.–80.gados…” utt. Tātad nekādas okupācijas nav bijis. Ministre piesauc virkni uz imigrantiem attiecināmu starptautisko tiesību aktu, kas nav attiecināmi uz okupētājvalsts iepludinātiem civilokupantiem; viss kā Eiropā – nekādas okupācijas nav bijis.

Lūdzu man un laikraksta “DDD” lasītājiem (tie noteikti veido lielāko jūsu vēlētāju skaitu) sniegt atbildi:

1. Vai un kādēļ Nacionālā apvienība ir mainījusi nostāju nacionālajā jautājumā? Ja nav mainījusi, tad gaidām kādu rīcību Ž.Jaunzemes-Grendes publiskā paziņojuma sakarā.

2. Vai Nacionālā apvienība uzskata, ka minētā kundze drīkst noteikt Latvijas valsts kultūras politiku?

 

L.Šnoriņa

Kuldīgā


« Atpakaļ