Katrs var kaut ko darīt!

E.Bindemanis

 

Visi redzam, ar ko pēc 18.februāra referenduma nodarbojas Saeima un valdība, – pozē fotogrāfiem, muld un taisa sadzīvošanas plānus ar okupantiem u.tml. Domāju, ka daudzi jaunievēlētie nemaz un nekad nav pat domājuši un lasījuši par divām Saeimas deklarācijām, no kurām skaidri un gaiši izriet deokupācijas un dekolonizācijas obligātums. Vecākās deklarācijas parakstītāja I.Kreituse uzstāšanās reizē TV tikai pašās beigās vienreiz klusi nočīkstēja – “okupācija”.

Varbūt būtu lietderīgi nosūtīt katram Saeimas deputātam abas “Latvijas Vēstnesī” publicētās deklarācijas? Vienlaikus katram arī vienu pastkarti ar prasību, ko iesākt ar šiem Saeimas pieņemtajiem dokumentiem – konstitucionālajiem tiesību aktiem. Varbūt tas piebremzētu tautas grūšanu postā? Uzskatu, ka sevišķajam “jūdasam” V.Zatleram jānosūta divi eksemplāri – vienu uz Saeimu un otru uz viņa dzīves vietu – kopā būs 101. Vienlaikus pa radio varētu paziņot (Gedroics – viņam labi sanāk) par šo akciju: prasību Saeimai pildīt pašas pieņemtos dokumentus.

Skatoties, ko šobrīd varētu noorganizēt ielās – domāju neko. Vienīgi valsts svētkos pie Brīvības pieminekļa uzgriezt varnešiem muguru un saukt: “D-E-O-K-U-P-Ā-C-I-J-U!” To es izmēģināju 2011.gada 16.martā Lestenē. Sākot Pabrikam runāt, vecie vīri priekšējās rindās sauca: “Kā ar Abreni, Abrenes atdevēj?!” M.Skreija, ticis pie mikrofona, sabijies teica: “Tikai bez politikas…” Bet es uzgriezu Pabrikam muguru un aicināju citus darīt tāpat. Pēc runas Pabriks pa izveidoto koridoru aiznesās kā lode.

Arī visiem ministriem būtu jāpiesūta abas deklarācijas ar konkrētu prasību un atgādinājumu par pretlikumīgo muldēšanu (piemēram, Dombrovskis), un visiem ārzemju vēstniekiem.

Cilvēkiem ir jāpierod un jāsaskata, ka var.

Jāiekustina kauli un katram jāsāk rīkoties!


« Atpakaļ