Homoseksualitāte nav normāla uzvedība!

240 Latvijas ārstu vēstule valdībai

Mēs, ārsti, parakstāmies par:

1. Neviens netikums, amorāla rīcība vai noziedzīgs motīvs pats par sevi (per se) nevar tikt uzskatīts par normālas uzvedības variantu, tomēr ilgstošākā periodā netikums spēj radīt personas slimīgu psiholoģisku vai fizisku atkarību un uzvedības kroplības.

2. Apgalvojums, ka homoseksualitāte ir normālas uzvedības pieļaujams variants, neatbilst patiesībai, ir melīgs un dezinformē sabiedrību.

Par slimīgu jāatzīst šī netikuma izraisītā atkarība un no tās izrietošās perversās rīcības. Lai atbrīvotos no minētās atkarības, nepieciešama brīva un motivēta griba, dažkārt – profesionāla medicīniska palīdzība.

3. Ir kategoriski nepieļaujami nelielas ļaužu grupas mēģinājumi popularizēt sabiedrībā amorālu uzvedību un, dezinformējot Likumdošanas institūcijas par homoseksualitātes būtību, ievazāt šo netikumu dažādās sabiedrības dzīves sfērās.

Mēs aicinām Valsts prezidentu, Saeimu un Ministru kabinetu apturēt jebkuras likumdošanas iniciatīvas, kuras, balstoties uz nepatiesu informāciju, pieļauj homoseksualitātes – viennozīmīgi nosodāma netikuma – izplatīšanos mūsu sabiedrības dzīvē.

Seko 240 Latvijas Ārstu biedrības ārstu un medicīnas darbinieku paraksti un norādītas parakstītāju adreses un amati.

Oriģināls ar parakstiem tika iesniegts Latvijas Republikas Ministru kabineta kancelejā 2007.gadā.


« Atpakaļ