Okupantu pāragrie prieki

Lotārs Stūre, ASV

Šķiet, daži okupantu ieklīdeņi nevar vien sagaidīt 18.februāra referendumu, kad, viņuprāt, piepildīsies ilgas par rusifikāciju, kādu piedzīvojām okupācijas terora laikā. To gadu mijā jau priekšlaicīgi centās īstenot SIA “Stars Latvia”, organizējot bērniem sarīkojumu VEF Kultūras pilī ar salaveci, sniegbaltīti, sniega vīru un lapsu. Viss sarīkojums notika simtprocentīgi okupantiski, kaut par to iepriekš neviens netika brīdināts. Tas tādēļ, lai piekrāptu un pievilinātu arī latviešu bērnus, kuri svešo okupantu “urlu riešanu” nepārvalda.

Parasti salavecis bērnus sagaida ar dāvanu maisu, varbūt ar žagariem, seko dzejolīšu deklamēšana, taču šoreiz tas viss izpalika. Vienīgi bērniem, kuri saprata svešās okupantu komandas, lika staigāt pa zāli, un viss. Kaut bija izreklamētas atrakcijas un pārsteigumi! Cena par šo svešo 1 stundu ilgušo murgu nebija maza – 10 lati. Vai tiešām ar desmit latiem skopajam kolonistu salavecim nepietika, lai bērnam kaut vienu konfektīti iedotu, kas tik ļoti tika gaidīta?

Vai tiešām svešie okupantu ieklīdeņi nevarēja pagaidīt līdz 18.februāra referendumam, kad pārkrievošanas sekas katrs likumīgi izjutīsim uz savas ādas?! SIA “Stars Latvia” ir jauna firma, kas dibināta 2011.gada 5.jūlijā. Vai tai piemērotāk nebūtu nosaukumā “Latvia” nomainīt ar “Rossija”? Bet ko par šo pāragro pārkrievošanas murgu teiks Valsts valodas centrs, kuram es jau nosūtīju informāciju ar lietiskiem pierādījumiem?


« Atpakaļ