16.marts ir latviešu cīņa par dekolonizāciju

LNF priekšsēdētājs Aivars Garda:

Gribu atgādināt mūsu lasītājiem, ka 16.marts nav tikai leģionāru godināšanas diena, bet arī latviešu protesta gājiens pret valsts varas noziedzīgo bezdarbību, neveicot dekolonizāciju. Tieši tādēļ, ka vara nerealizē Saeimas Deklarāciju par Latvijas okupāciju, notika arī mūsu tautu pazemojošais referendums par valsts valodu.

Kas attiecas uz šo gadu, tad pat prezidents Andris Bērziņš 28.februārī LNT rīta raidījumā “900 sekundes” iedrošināja latviešus. Viņš teica, ka 16.marta leģionāru piemiņas pasākumi ir jāskaidro Latvijas sabiedrībai un pasaulei, bet nav pamata šī datuma atzīmēšanu kritizēt. Bērziņš atgādināja vēstures faktus, ka jau 1950.gadā ASV Pārvietoto personu komisija secinājusi, ka latviešu leģionāri nav kara noziedznieki, arī PSRS Augstākā Padome 1955.gadā pieņēmusi lēmumu par viņu reabilitāciju. “Uzskatīt viņus (leģionārus) par noziedzniekiem – tas ir ārpus saprāta robežām,” sacīja prezidents. “Kur tur ir briesmas no viņiem? Tā ir tik negodīga spēle! Tas ir vēl lielāks absurds nekā referendums. Kāpēc noliegt to, kur cilvēki ir tik daudz dzīvības zaudējuši, ieguldījuši sevi ar domu par Latvijas nākotni? Neredzu pamatu, kāpēc to noliegt,” piebilda prezidents. Viņš pauda nožēlu, ka, laikam ejot, atsevišķi cilvēki uz šo notikumu rēķina grib gūt sev politisko kapitālu. “Ne tikai šeit uz vietas. Ir pieteikušies [protestētāji] no daudzām valstīm, pat no tādām, kas atzina, ka šie cilvēki nav noziedznieki. Tāpēc man tas šķiet pilnīgi nepieņemams veids, kā pazemot Latviju un šos cilvēkus, kuru priekšā būtu galva jānoliec,” uzsvēra Bērziņš.

Prezidenta teiktais apliecina, ka nav jābaidās piedalīties 16.marta gājienā. Varat droši nākt! Starp citu, ja kāds vēlas tikt gājienā, jāatceras, ka savlaicīgi jāpulcējas pie Doma baznīcas, jo iepriekšējos gados vēlāk piebiedroties bija neiespējami policijas izveidotā nosprostojuma dēļ.

Nāciet, protestējiet un pieprasiet dekolonizāciju! Piedaloties 16.marta gājienā, mēs pieprasīsim varai, lai tā strādā latviešu tautas labā!

Uzziņai:
Kā katru gadu 16.marta piemiņas dievkalpojums Doma baznīcā sāksies plkst.10.00. Plkst.11.00 gājienā no Doma baznīcas dosimies nolikt ziedus pie Brīvības pieminekļa.


« Atpakaļ