Diskusija sociālajā vietnē “FACEBOOK”


Līga Muzikante: Par spīti tam, ka viņu varenības simbols Pārdaugavā ir nogāzts, šīs mašīnas īpašnieks ar saviem ģimenes locekļiem, viņa draugu taustekļiem un citām okupantu sadisma metastāzēm, kas pārvietojušās uz Latviju okupācijas laikā no okupētājvalsts un šeit savairojušās, joprojām atrodas blakus Tev, latvieti, – okupanti joprojām slāj, kampj, pļēguro, šmugulē un nīst visu, kas latvietim svēts… Es nezinu citu risinājumu kā dekolonizāciju. Tu zini?

Sauksim lietas īstajos vārdos. Okupācijas laikā no okupētājsvalsts ienākušie un viņu pēcnācēji, kuri nonicina latviešu valodu, kultūru, izsmej latviešu tautas sāpes, ko radījusi okupācija, – viņi visi ir sadisti. Lielkrievu šovinisms un sadisms savā būtībā ir sinonīmi.

Iļja Dūmiņš: Vārdkopa “lielkrievu šovinisms” ir tautoloģija. Orki nespēj nebūt šovinisti! Atšķirība var būt vienīgi šovinisma pakāpē.

Guntis Grūbe: Līga Muzikante, piekrītu, bet ieteiktu Jums pielikt klāt, ka tādi paši sadisti ir Va-Kariņa valdoņi, kas noniecina tautu un dzen vēl lielākā nabadzībā un parādu jūgā. Tad (manuprāt, bet tas – manuprāt) uzzīmētā Jūsu aina būtu vēl pilnīgāka!

Līga Muzikante: Gunti Grūbe, jā, tā ir. Turklāt, tieši jau pateicoties šiem pavaldoņiem, latvieši tiek piespiesti saliedēties ar okupantiem.

Pauls Rozans: Okupācijas 82 gados latvieši ar vājāku pašapziņu un intelekta deficītu ir sākuši ticēt “krievu pasaulei”, bet 24. februāris pierādīja, ka viss krieviskais ir toksisks… nu, protams, ka starp mums ir visādi atdauzīti bastardi, kuri kara sākumā uzturēja trendu – viss nav tik viennozīmīgi, es esmu pret karu… bla bla bla… realitāte ir tāda, ka starp mums ir reāli ienaidnieki, kuri Krievijas uzbrukuma gadījumā nostāsies ienaidnieka pusē. Pateicoties Ukrainas varonībai, mums ir laiks un iespēja no šiem organismiem atbrīvoties, lai arī cik ciniski tas izklausītos – vis pacet para bellum…

Savvalnieks Savā Vaļā Nieks: Pauls Rozans… okupācija… latvieši… krievu pasaule. Kas tas ir… paskaidrojiet….

Kristaps Sietiņs: Savvalnieks Savā Vaļā Nieks – tiš, prom, krievu trolli!

Pauls Rozans: Putina režīms atgādināja visai pasaulei, ka ir pilnvērtīgs PSRS tradīciju pārņēmējs, lai gan, manuprāt, esence ir pati krievu tauta, kuru padomju laikos identificēja kā padomju tauta, kas ir aplami. Mums Latvijā ir vienkārši jāveic deokupācijas process. Pēc 1940. gada palikušie okupanti ir laiduši saknes Latvijā, un ir nepieciešama Latvijas izravēšana no nezālēm. To var darīt arī paši okupanti ar pēctečiem – repatriējoties uz savu etnisko dzimteni, jo viņiem tāda ir! Pēc 24. februāra vairs nebūs diskusiju! Visus īpašumus šiem organismiem – konfiscēt un ieskaitīt reparācijas fondā, kādu nolems nākošais tribunāls… šajā sakarā ir ļoti laba glezna – “Girkins Strelkovs glābj krievu pasauli”… atbilde ir dota – uz Krieviju ar visām saknēm, kuras laistas Latvijā pēc 1940. gada.

Juris Švalbe: Paul Rozan, ABSOLŪTI TĀ!

Viktorija VP: Tā ir kādā vasarā uzņemta fotogrāfija… Iespējams, cilvēks kādu provocē, jo auto numurs nav austrumu kaimiņzemes. Patreiz ir ziema un nevajag “tracināt tautu” un “kurināt naidu”.

Līga Muzikante: Viktorija VP, fotogrāfiju uzņēmu 9. maijā benzīntankā blakus okupeklim. Automašīnas īpašnieks, visticamāk, vēl joprojām dzīvo Latvijā, par spīti sava elka nogāšanai. Nekādas tautas tracināšanas te nav, bet nokušināto problēmu izgaismošana – gan ir.

Viktorija VP: Līga Muzikante, kuras konkrēti problēmas? Cik?… Kas no tā mainās Āfrikā? Himalajos vai Ukrainā? Kas tieši tur saasinājās? Kuras problēmas Jūs atspoguļojat? Mērķis? Ko tas risina?

Līga Muzikante: Viktorija VP, galva ir tādēļ, lai domātu. Lieciet to lietā, tad gūsit pati atbildi uz saviem jautājumiem.

Viktorija VP: Līga Muzikante, es sen to visu ne tikai saprotu, bet redzu “tālāk”. Tāpēc mani vēl jo vairāk izbrīna šādi gājieni. Kā Jūs to nesaprotat? Kaut kā iztrūkst, acīmredzot. Vai nedarbojas tā Jūsu pieminētā galva.

Līga Muzikante: Viktorija VP, lasiet laikrakstu “DDD” – tas ir viss, ko gribu atbildēt: www.fronte.lv

Viktorija VP: Līga Muzikante, paldies par ieteikumu. Aplūkošu. Lai mierīgs vakars.

Mara Rikmane: Līga Muzikante, vai nesaprotat, ka Viktoroija VP un vēl te dažs labs ir vai nu provokatīvi vai dabiski juceklīga gaisa jaucēji. Jo, ja kāds Latvijā atbalsta/demonstrē maskaļu rašistus un kolorado vaboles krāsas, tas parāda, ka viņš nīst Latviju un tās tautu, kurā ieperinājies un ir kaitīgs tai un cilvēcībai vispār. Nakti par dienu viņi nepataisīs un naida kurinātāji ir tieši viņi. Tas ir labi, ka parāda šādas fotogrāfijas – un jo vairāk, jo labāk, lai arī atbildīgās iestādes to piefiksē. Neizdosies faktus ietīt tīšos vai atpalikušu smadzeņpodu murgos, novirzot no tēmas uz Tvaika ielu vai Himalajiem.

Viktorija VP: Mara Rikmane, es tikai aiz cieņas pret Jūsu gadagājumu un talantu neizteikšos. Kopumā… skumji. Patiesi. Kā tautietis tautieti “grauž” nost. Un tikai tādēļ, ka ir plašāks, izglītotāks skats uz visu. Skumji. Bet vēsture atkārtojas. Arī Jaunlatviešus sākumā “sunīja”… lai tā būtu.

Mara Rikmane: Viktorijai VP. Man nav būtisku iebildumu pret jūsu teikto, jo ar pārākuma apziņu nedižojos, varbūt, salīdzinot ar jūsējo, tā tiešām ir pavisam šaura un pat krēslaina. Jā, jā, jā… (3x) ar tiem gadiem jau tā notiek. Un, iespējams, ka esmu jūs pārpratusi. Vienīgais, kas man padara tos cilvēkus amizantus, kad viņi iedomājās un pat apgalvo, ka viņu redzes loks ir DAUDZ plašāks un IZGLĪTOTĀKS nekā oponenta. Kā tikāt jūs pie tik lieliskām mantām, ka tās mani tā apžilbināja, ka nevarēju saskatīt pamatdomu, kurā pusē tad jūs jūtaties labāk: vai to, kas dragā Ukrainu un kas vispār ir bijis un joprojām IR arī Latvijas posts, vai metat laipas starp acīm redzamu ļaunumu un daudzmaz jēdzīgāku, cilvēcīgāku, pasaules ainu? Kas grib salipināties ar neizlēmību un ielabināšanos/saskaņošanos ar briesmoni, lolo veltas cerības. Vēl paliek vāra cerība, ka jūs tā neesat un ka tas ir tikai jūsu plašais un izglītotais redzes loks, kas mani tā apžilbināja. Tādā gadījumā, atvainojos!

Aivars Prusis: Vienkārši tas krievs ir nenormāls, lai tādu “хуйню” uz jumta uzkrāmētu!

Katrina Berga: “Mēs sitīsim tos utainos, pēc tam tos zili pelēkos” dziedāja zēni frontē un cīnījās pat tad, kad zilipelēkie jau kapitulēja. Par katru centimetru tēvzemes, par katru ābeli un māju Kurzemē. Bet tagad dažiem tautiešiem pat bail viņus nosaukt atbilstošā vārdā.


Publicēts laikrakstā “DDD” Nr.24(518), 2022. gada 23. decembris–2023. gada 12. janvāris


« Atpakaļ