KRIEVIJAS HIBRĪDKAREIVJU IESAKŅOŠANA LATVIJĀ

Ainars Bašķis


Atgādinājums. Astoņus un vairāk gadu mūsu smadzenes dragāja Krievijas izraisītais hibrīdkarš, kura sekas tagad mēs lēnām sākam aptvert un novērst. Hibrīdkara pirmrindas karavīri ir žurnālisti. Tādi kā TVRain (Doždj), Meduza u.c. Sākoties karstā kara fāzes stagnācijai, Kremlis saprata, ka ir iespējama arī sakāve. Tādēļ tas steidzami organizēja savu pirmrindas hibrīdkareivju implantāciju (ieviešanu) centrālajā Baltijas valstī – Latvijā.

Operācija izdevās spīdoši. Ar Kariņa svētību un Rinkēviča atbalstu valstī tika ielaisti vairāk nekā 200 krievu hibrīdkara kareivji ar savām ģimenēm. Nodevīgo operāciju “piesedza” kaut kāda paviegla vietējā žurnālistu organizācija, kuras kremliskā bāze jau sen darbojas lsm.lv un citās redakcijās. Dīvaini, ka valsts drošības dienests savas šaubas un bažas izteica tikai pēc minētās implantācijas operācijas. Laikam jau nezināja, kā īsti atbildēt uz dažiem nepatīkamiem NATO kolēģu jautājumiem…

Viena no dīvainākajām Latvijas valsts izrīcībām bija notikusi. Neskaitāmās epizodes, kur augstprātīgie un lecīgie Doždj krievi regulāri pieļāva dīvainas “kļūdas” un nekorektus politiskus izteikumus, tikai pierādīja, ko Vienotības līderi ir nostrādājuši. Ik pa brīdim sociālie tīkli ar Twitter diasporu priekšgalā analizēja skandālus. Bet krievu žurnālistiem bija jāpilda pavēles. Parastā taktika – soli pa solim pārbaudīt pacietības mēru un tādējādi stumt to prom no Rietumu vērtībām.

Diemžēl krieviem ir divi galvenie iemesli, kas vienmēr izbojā viņu operācijas – “to odno, to drugoje (“te viens, te otrs” – krievu val.). Tā arī šoreiz. Diktora vārdu ekvilibristika, regulāri maisot “mūsu” armijas jēdzienu krievu izpratnē, beidzās ar milzu skandālu un iespēju zaudēt pārraides licenci. Un izskatās, ka nepalīdz vietējo aģentu mēģinājumi glābt situāciju. Muldēšana par Doždj īpašo misiju, nepieciešamību skalot smadzenes nabaga krieviem, kas sapinušies putina propagandas valgos, un citiem svētiem uzdevumiem – tas tikai izgaismo ietekmes aģentus pašus.

Pašlaik notiek izmisīga cīņa kuluāros par krievu hibrīdkara kareivju vienības saglabāšanu NATO valstī. Izmisīga. Tāpēc, ka Kremļa aprindas, kuras gatavojas nomainīt Putinu, ne par gramu nav atteikušās no tiem plāniem, par kuriem Krievija brīdināja NATO un visu pasauli pagājušā gada Ziemassvētkos. Principā krievu armijas zābaks ir tikai aizķēries aiz Ukrainas pretestības. Pēc grafika tam jau sen gribējās mīdīties pa mūsu un kaimiņu zemēm. Tas jāpatur prātā.

Kaut kādas runas par piedošanu un žēlastību ir jāatmet. Noris karš. Nežēlīgs un asiņains. Mums ir palaimējies, ka tas pagaidām neskar mūs. Vienkārši palaimējies. Par piedošanu un par tiesu runāsim pēc kara. Tagad ir viena tiesa…


Publicēts laikrakstā “DDD” Nr.23(517) (2022. gada 9.–22. decembris)


« Atpakaļ