AIZSARGĀSIM PAMATVĒRTĪBAS

Ervīns Melders


Ģimene ir katras sabiedrības pamatvērtība. Bez tās nav iespējama nedz tautas pastāvēšana, nedz tradīciju un vērtību pēctecība. Tieši tādēļ valsts ir ieinteresēta aizsargāt un stiprināt ģimenes institūtu un arī laulību, kas ir ģimenes pamats. Gadsimtiem ilgi par normu tika uzskatīta ģimene, kuras pamatu veido māte (sieviete) un tēvs (vīrietis). Neskatoties uz to, ka lielākajai daļai cilvēku šāds ģimenes struktūras redzējums liekas pašsaprotams, mūsdienās arvien biežāk nākas to aizstāvēt. [..]

2020. gada 12. novembrī Satversmes tiesa pasludināja spriedumu, lemjot, bērnam piedzimstot, mātes viendzimuma partnerei ir tiesības izmantot 10 dienu atvaļinājumu, kas pienākas bērna tēvam. Spriedumā tika norādīts, ka valsts pienākums ir aizsargāt ikvienu ģimeni. Tā kā ģimenes jēdziens Satversmē nav konkretizēts, tad viendzimuma pāru attiecības arī būtu jāuzskata par “ģimeni”, kuru, attiecīgi, valstij ir jāaizsargā.

Pēc būtības šis spriedums apdraud dabisku ģimeni un tās pamatus. Tas ir mēģinājums iznīdēt tēva un mātes lomu, kā arī atņemt bērniem tiesības augt dabiskā ģimenē, kuras pamatu veido māte (sieviete) un tēvs (vīrietis). Viendzimuma pāri nevar veidot tādu pašu ģimeni kā heteroseksuāli cilvēki (cilvēki ar normālu seksuālo orientāciju – DDD piez.). Tas ir pretrunā ar dabisko lietu kārtību.

Būtiski ir saprast arī to, ka šis ir tikai sākums. Ja viendzimuma pārus atzīs par “ģimeni”, tad noteikti tiks sperts arī nākamais solis – tiks meklētas iespējas viendzimuma pāriem iegūt bērnus.  Tā kā vēsturē vēl nav zināmi gadījumi, kad divas sievietes vai divi vīrieši spētu radīt bērnu, tad tiks meklēti citi risinājumi – bērnu adopcija viendzimuma pāriem, surogātgrūtniecības atļaušana. Tas viss tikai kaitētu pašiem bērniem un tautai kopumā, jo vislabvēlīgāko vidi bērna pilnvērtīgai audzināšanai var radīt tikai abu dzimumu vecāku klātbūtne. Nebrīnīšos, ja vēlāk par savām tiesībām slēgt laulību un veidot ģimeni arvien skaļāk runās transpersonas, kā arī, piemēram, poligāmās attiecībās dzīvojošās personas. Tad jau pavisam drīz mēs dzīvosim sabiedrībā, kurā savienība starp vīrieti un sievieti arvien vairāk tiks uzlūkota kā kaitīgs aizspriedums, savukārt bērniem būs nevis mamma un tētis, bet gan vecāks Nr.1 un vecāks Nr. 2.

Neatkarīgi no tā, kas ir šo destruktīvo procesu īstie virzītāji, skaidrs ir viens – viņiem nerūp Latvija. Viņi vēlas vājināt mūsu valsti un sabiedrību. Tieši tādēļ mēs vairs nevaram stāvēt bezdarbībā. Ir pienācis laiks iestāties par vērtībām, bez kurām nav iespējama mūsu valsts pastāvēšana.

“Latvijas vīru biedrība” pirmo reizi Latvijas valsts pastāvēšanas vēsturē ir iesniegusi Satversmes grozījumu projektu, lai nostiprinātu ģimenes jēdzienu Satversmē un definētu, ka ģimenes pamatu veido māte-sieviete un tēvs-vīrietis.

Tikai kopīgiem spēkiem mēs varēsim garantēt mūsu tautai tādu nākotni, kuras pamatu veido dabiskas ģimenes, tādēļ aicinu katru un ikvienu nobalsot par ģimenes jēdziena nostiprināšanu Satversmē! Vienīgi stipras ģimenes var nodrošināt mums cerību pilnu nākotni. Bērni, kuri aug stabilā vērtību sistēmā, spēs celt, veidot un noturēt stipru Latviju. Iestājies pa Latvijas nākotni!

Nobalsot par tautas nobalsošanas ierosināšanu var divos veidos:

  1. Elektroniski, izmantojot saiti www.latvija.lv/pv (iniciatīva: Grozījums Latvijas Republikas Satversmē. Parakstu vākšana notiek par ģimenes jēdziena nostiprināšanu Satversmē);
  2. Papīra formātā pie notāra vai pie pašvaldību speciālistiem, kuriem ir tiesības apliecināt personas parakstu.

Publicēts laikrakstā “DDD” Nr. 1(495), 2022. gada 14.–27. janvāris


« Atpakaļ