MĒS RAKSTĀM TO, KO CITI NOKLUSĒ. 1. daļa

Šogad 2. maijā laikraksts “DDD” svinēja 19. dzimšanas dienu, tātad nākamgad būs jau divi gadu desmiti. “DDD” redakcija ir strādājusi regulāri, bez pārtraukumiem, divas reizes mēnesī izdodot avīzi, kurā rakstīts latviešu tautai un valstij vissvarīgākais, ko citi mediji noklusē. Šo 19 gadu laikā “DDD” veidotājiem nav bijis atvaļinājuma, kāds tas ir citiem žurnālistiem, jo darbs ir ticis darīts brīvprātīgi un, nebaidīsimies sevi uzslavēt, ‒ ar degsmi.

Pieminot avīzes dibināšanu, ieskatījāmies 2004. gada jubilejas numurā. Tad apsveikumus “DDD” redakcijai izteica gan tā laika Saeimas deputāti, gan citi sabiedrībā pazīstami cilvēki. Tas raisa pārdomas – ko politiķi, kas vārdos sveica un izteica atzinību, ir paveikuši darbos, lai realizētu deokupāciju, dekolonizāciju, deboļševizāciju? Darbu nav bijis! Gluži pretēji, piemēram, komponists Raimonds Pauls, būdams Saeimas deputāts, nobalsoja par Abrenes atdošanu Krievijai.

Un vēl joprojām – daudzi vārdos atbalsta “DDD” publicētās idejas, bet darbos tās īstenot baidās. Jo tas prasa sasprindzinājumu, pašaizliedzību, drosmi… Mūsu redakcijas pamudinājums lasītājiem ir darboties.

Sveicam savus lasītājus avīzes 19. dzimšanas dienā!


2004. gada 2. maijā: laikraksta “DDD” 2 gadu dzimšanas dienā

Raimonds Pauls, Saeimas deputāts, komponists:

Es jūs apsveicu! Tiešām apsveicu!

Leopolds Ozoliņš, Saeimas deputāts:

Man ir ļoti labestīga noskaņa pret jūsu laikrakstu. Domāju, ka “DDD” veic ļoti vajadzīgu sabiedrības apgaismes darbu. Latvieši ir bijuši okupēti ne tikai 50 gadus. Mēs esam bijuši spēļmantiņa daudzu lielvaru rokās, un tas ir atstājis pēdas tautas apziņā. Tāpēc jo svarīgi ir tas, ka “DDD” veic izglītojošu un latviešu pašcieņu stiprinošu darbu. Vērtēju ļoti pozitīvi!

Dzintars Ābiķis, Saeimas deputāts:

“DDD” ir noteikta pozīcija, kuru avīzes kolektīvs pauž. Un, ņemot vērā, ka “DDD” ir iznākusi pietiekami ilgi, tas nozīmē, ka cilvēki to arī lasa. Un visā tai raibajā preses izdevumu spektrā šai avīzei ir zināma loma.

Preses izdevumiem ir ārkārtīgi liela ietekme uz sabiedrības domu, un neapšaubāmi ikviens plašsaziņas līdzeklis ietekmē sabiedrības domu. Uzskatu, ka, arī lasot jūsu avīzi, cilvēki maina savu viedokli. Teikšu gan atklāti, ne vienmēr piekrītu avīzes paustajam viedoklim, bet tanī pat laikā respektēju autorus, respektēju, ka ir šāds viedoklis un tas ir pilnīgi normāli.

Ina Druviete, Saeimas deputāte:

“DDD” ir avīze, kas izsaka noteiktas cilvēku grupas uzskatus un ir nepieciešama, jo demokrātiskā sabiedrībā mums ir jādod pārstāvniecība ikviena viedokļa paudējam.

Es jūsu avīzi lasu. Nevaru teikt, ka vienmēr piekrītu izteiktajiem uzskatiem, bet, protams, es varu arī apliecināt, ka avīzē nav parādījies nekas tāds, kas būtu uzskatāms par nacionālā naida kurināšanu, vai aicinājumu uz vardarbību. Nākamajiem gadiem es jums novēlu saglabāt savu idejisko virzību.

Jānis Lagzdiņš, Saeimas deputāts:

Jūs ar savu laikrakstu pārstāvat vienas daļas Latvijas sabiedrības viedokli. Šis viedoklis ir diezgan radikāls jeb pamatīgs. Es vienmēr ar interesi lasu jūsu laikrakstu, un man ir ļoti interesanti iepazīties īpaši ar jūsu intervijām ar vadošiem politiķiem, jo jūs mūs, politiķus, cenšaties ar saviem asajiem jautājumiem piespiest pie sienas un izvilkt atbildes uz nepatīkamiem un ļoti taisniem jautājumiem.

Es novēlu, lai “DDD” turpinātu iznākt vēl vismaz gadus desmit.

Neapšaubāmi, jūsu laikraksts pievērš politiķu un sabiedrības uzmanību jūsu paustajām domām. Ne vienmēr piekrītu tam, ko jūs rakstāt savos rakstos, reportāžās, bet jūs pievēršat mūsu, politiķu, uzmanību, ka pastāv arī šādas problēmas, par kurām raksta “DDD”, un faktiski spiežat mūs vienā vai otrā veidā šīs problēmas risināt, un tas ir labi! Īpaši labi un gudri ir tas, ka jūs intervējat vadošus politiķus un sabiedrībā pazīstamus cilvēkus, tas rada lielāku ticamību “DDD” un neapšaubāmi rada arī jums lielu ietekmi notikumu attīstības procesos.

Arvīds Ulme, Saeimas deputāts:

Es novēlu “DDD” turpināt iesākto, jo sevišķi – iesaistīt pēc iespējas vairāk sekotāju, līdzdomātāju, apvienot viņus ar avīzes palīdzību.

Šajos divos gados “DDD” ir ļoti audzis, to jau arī jūs paši noteikti jūtat, arī sabiedrības atsaucība “DDD” domām ir daudz lielāka. Tā turpināt!

Pēteris Tabūns, Saeimas deputāts:

Tēmas, kas izvirzītas “DDD” priekšplānā, ir ārkārtīgi svarīgas, tāpēc ir jāturpina iesāktais. Tas ir vajadzīgs un jādara, par spīti, ka dažkārt attieksme pret “DDD” un saņemtais vērtējums ir ļoti dažāds. Ir tāds teiciens: “Suņi rej, bet karavāna iet tālāk”. Vēlu “DDD” iet tālāk, kā arī veiksmi, dubultu sparu un pēc iespējas lielāku tirāžu!

Lai jums veicas!

Turpmāk vēl…

Pirmpublikācija: laikraksts “DDD” Nr. 9(57), 2004. gada 29. aprīlis–13. maijs


Publicēts laikrakstā “DDD” Nr.9(479), 2021. gada 10.–20. maijs


« Atpakaļ