KĀ PASAULES SKAISTĀKO TAUTU IESŪCA ES PURVĀ

Aivis Vasiļevskis

Vienmēr ir interesanti, ko par Latviju domā ārvalstīs. Ne tikai diplomātiskā, oficiālā līmenī, bet vienkāršie cilvēki vai kādi publicisti. Šī ir interesanta publikācija no kāda britu resursa ar nosaukumu “Europe Renessance”[1]. Kādām acīm tad mūs redz no turienes?

Skaistākā tauta pasaulē…

Kādreiz “Daily Mail” ceļošanas sadaļa aicināja lasītājus nosaukt pasaules skaistāko valsti. Pārsteidzoša, bet tajā pašā laikā loģiska izvēle bija Latvija.

Šī valsts, ko dēvē par Eiropas Kanādu, atguva savu neatkarību no PSRS bloka 1991. gada augustā. Taču latviešu iespējas pašiem noteikt savu likteni beidzās ar iestāšanos ES blokā 2004. gadā.

Vai tā bija laba izvēle? Izlemiet paši. Šodien “Baltijas pērle” nogrimusi dziļos, neatmaksājamos parādos starptautiskām bankām, kuras pārņēmušas pilnīgu kontroli pār latviešu tautu. Nav nekādas īstas krīzes, kara, bet latviešu parādi strauji aug. Šīs valsts populācija ir 1,9 miljoni. Salīdzinot ar to, simtiem pasaules pilsētās ir vairāk iedzīvotāju – tad kā talantīgie un darbu mīlošie latvieši var nokārtot šos parādus? Viņi mēģina un atmaksā miljonu eiro katru dienu. Taču tie ir tikai procenti, un tas nekādi nedabūs prom prasītājus – šī nodokļu maksātāju nauda aiziet pa tukšo.

Īsta, ar sviedriem pelnīta nauda kļūst par bankas karteļu digitāliem cipariņiem. Kāds vācu izmeklētājs atklājis, ka viss, ko mēs pērkam, patiesībā maksātu par 40 procentiem lētāk, ja varētu novākt kumulatīvos procentus, kas tiek maksāti šiem banku karteļiem.

Latvijā ir lielākā ienākumu nevienlīdzība visā Eiropas Savienībā. Politiskais režīms un viņu pakalpiņi uz vienkāršo cilvēku rēķina dzīvo labi un labāk nekā jebkur pašā ES.

Latvijā ir augstākais darba nodokļu slogs. Tas ir divreiz lielāks, kā daudz bagātākās valstīs UK, Luksemburgā, Somijā un Vācijā. Latvijā ir arī augstākais PVN. ES okupētā Latvija piedzīvo augstāko nodokļu sloga pieaugumu – vidēji tie ir 9.5% katru gadu. Tiek palielināti esošie un nemitīgi pievienoti jauni nodokļi.

Latvijā ir trešais augstākais ierēdņu skaits pasaulē, kuru snuķus arī pilda nodokļu maksātāji. Birokrātija un dažādas ražošanas atļaujas formē trīs reizes vairāk ierēdņu nekā Šveicē, Itālijā, četras reizes vairāk nekā Japānā, Korejā un Jaunzēlandē.

Latvijā ar 40 procentiem mežu tās teritorijā ir augstākās enerģijas izmaksas. Tās ir četras reizes lielākas nekā Francijā, Vācijā, Zviedrijā un astoņas reizes lielākas nekā Īrijā, Dānijā vai Itālijā. Kā tad valsts var konkurēt ar tirdzniecības partneriem, kuriem šie slogi ir daudz mazāki?

Latvija par visu maksā vairāk nekā bagātās Rietumu valstis. Piemēram, būvniecības izdevumi šeit ir par 326 procentiem dārgāki, apsaimniekošanas – par 240 procentiem lielāki nekā ES bagātajās valstīs, tikmēr algas ir ievērojami mazākas.

Latvijā ir arī viens no zemākajiem ienākumu līmeņiem starp 28 Eiropas Savienības valstīm. Tas ir tikai 29 procenti no vidējā Eiropas Savienībā. Latviešiem ir zemākais dzīves ilgums, un vīriešiem vidējais dzīves ilgums ir tikai 69 gadi.

Tāpat Latvijā ir augstākais pašnāvību rādītājs ES. 2017. gadā tie bija 382 cilvēki, bet nākamajā – jau 443.

Nevar izvairīties no sajūtas, ka tur darbojas spēki, kas apzināti vēlas Latvijas iznīcināšanu un izzušanu. Kā citādi var izskaidrot to, ka bērna pabalsts ir tikai 11,38 eiro?

Kopš 1989. gada 800 tūkstoši latviešu ir devušies prom cerībā uzlabot savas dzīves. Citiem vārdiem sakot, tā ir trešdaļa nācijas, lielākoties darba spējīgā vecumā, kas savus talantus un pirktspēju izmanto citās valstīs.

Latvija ir viena no korumpētākajām valstīm ES. Saskaņā ar EP pētījumu, korupcijas rezultātā tā zaudē 5,6 miljardus eiro katru gadu. Jaunais [Dienvidu] tilts pār Daugavu ir piemineklis šai korupcijai. Bet politiskā Kabala par to nemaksāja no savām kabatām.

Lai kā būtu ar šiem konkrētiem datiem, rečekisti tos noteikti gribēs apstrīdēt un pierādīt, ka Latvija ir veiksmes stāsts un ka visas šādas publikācijas ir Kremļa darbs. Taču minētā raksta autors ir Maikls Valšs (Michael Walsh) – britu publicists un radio personība, kurš sarakstījis 70 dažādas grāmatas. Te nekādu Kremli piesiet nesanāk.

Galvenais ir sajūtas, kas rodas, lasot šo rakstu. Tā ir skumja un skaudra patiesība un ikvienam saprātīgam cilvēkam vajadzētu rasties jautājumam – kā tad tas varēja notikt, ka šī skaistā valsts un viedā tauta ir nonākusi tādā purvā, un kā no tā tikt ārā?

Jau bez visa kovidšova katastrofa pie esošā režīma ir neizbēgama, un notiek lēna izpostīšana visus 30 gadus. Tagad ir tikai ieslēgts akselerators. Jācer, ka tikpat strauji notiks arī domāt spējīgās tautas atmoda.

Avots: https://www.brivibasplatforma.lv/ka-pasaules-skaistako-tautu-iesuca-es-purva/



[1] https://europerenaissance.com/2021/03/20/the-worlds-most-beautiful-nation-sucked-into-the-eu-swamp/


Publicēts laikrakstā “DDD” Nr.8(478), 2021. gada 23. aprīlis–9. maijs


« Atpakaļ