JŪS MUMS POTĪTI, MĒS JUMS – KONFEKTĪTI! VAI VISMAZ PAPĪRĪTI…

Laiks rit, un ticība valdības labajiem nodomiem zūd arvien vairāk. Nupat esmu sācis baidīties no brīža, kad pretkovida vakcīnu saņēmušie pilsoņi, sajuzdami, ka kaut kas nav kārtībā, savu agresiju sāks vērst pret nevakcinētajiem, kuri taču pie TĀ būs vainīgi.

Dzintars Zaļūksnis

www.infotop.lv

Lai kāds būtu iemesls vispasaules politiķu pārspīlētajām rūpēm par cilvēku veselību, uzkrītoši ir tas, ka viņi uzmācīgi rada iespaidu: sak, glābties vajag no viena vienīga vīrusa, turklāt tas jādara, visādi ierobežojot praktiski VESELUS cilvēkus.     

Rezultāts ir bēdīgs: nu, netic tumsonīgā un nepateicīgā tautele Krišjāņa Artura Kariņa un viņa hunveibinu komandas cēlajiem nodomiem. Tāpēc cenšas visādi ignorēt un sabotēt pat tādu, liktos, glābjošu procedūru kā vispārēju vakcināciju.

Par spīti aprobežotībai, valdība tomēr ir ātri apķērusies, ka sākotnēji izveidotās prioritārās potēšanas rindas kaut kā ne visai atbilst cilvēku noskaņojumam. Nu, jā, dzīvā rinda parādīja vakcīnlietu patieso stāvokli: pa galvu pa kaklu sapotēties steidzās tikai pāris procenti Latvijas iedzīvotāju – pārējie atsakās piedalīties eksperimentā, gļēvi tup krūmos un gaida, kas notiks.

Tāpēc valdība ir nolēmusi, pirmkārt, no 3. maija potētieskāros aicināt uz pagaidām dzīvajām rindām. Otrkārt, tiem, kam joprojām nepielec, cik vajadzīga lieta ir vakcinēšanās, tiks piedāvāta stimulu sistēma.

Proti, “tiem, kas vakcinējušies pret “Covid-19” ar laiku tiks ieviestas papildu priekšrocības”. Jāņa Bordāna vadītā Tieslietu ministrija un Daniela Pavļuta vadītā Veselības ministrija kopīgi ir sagatavojušas paklausīgajiem pilsoņiem gardu konfektīti, kuru valdība tuvākajā laikā grasās ietīt spīdīgā papīrītī.

Tiesa, Veselības ministrija brīdina, ka papildu priekšrocības vakcīnu saņēmušajiem pilsoņiem varēs ieviest tikai tad, kad Latvijā vakcīnas būs pieejamas katram, kas vēlas vakcinēties, kad būs savakcinēta “pietiekami liela” iedzīvotāju daļa – sevišķi riska grupas, kad valstī būs “droša epidemioloģiskā situācija” (ai, ai, ko par to saka “anonīmie” eksperti Uga Dumpis un Juris Perevoščikovs?) un kļūs iespējama potes saņemšanas fakta pārbaude! Tātad, iespējams, tas nekad nenotiks? Nu, nu, – lai vai ko, bet vajadzīgos skaitļus no griestiem pagrābt mūsu valdības gaišie prāti ir iemācījušies.

Tāpēc uztversim nopietni to, ka pilnībā vakcinētiem pilsoņiem priekšrocības plānots ieviest trijos posmos. Pirmajā posmā atsevišķām vakcinēto grupām varētu tikt atcelta obligāta skrīninga prasība darba vietā un pašizolācijas (mājsēdes) ievērošana, kā arī varētu atvieglot drošības pasākumus sociālās aprūpes iestādēs.

Nekas tik būtisks, lai… Taču tie ir tikai sīki ziediņi, kuriem jau otrajā posmā sāks ienākties brangi auglīši, kas paredz neslēpti diskriminēt VESELUS, bet nepotētus pilsoņus: tiem, kas “veikuši pilnu vakcinācijas kursu”, tiek plānots atļaut pulcēties sporta un kultūras pasākumos, tostarp iekštelpās, apmeklēt sabiedriskās ēdināšanas iestādes, sporta klubus un izklaides iestādes, noteiktās situācijās nelietot sejas aizsegus un citus individuālās aizsardzības līdzekļus. Akurāt kā vecajā padomju laika anekdotē, sak, cienījamajiem veterāniem piešķirtas jaunas priekšrocības: peldēt aiz bojām un šķērsot ielu, degot sarkanajam luksofora signālam.

Tātad situācijā, kad arvien vairāk tiek iegūts apstiprinājums informācijai, ka neviena vakcīna simtprocentīgi negarantē pret saslimšanu nedz pašu sapotēto, nedz viņa līdzpilsoņus, vakcinētajam pilsonim tiek piešķirta privilēģija apdraudēt apkārtējos. Tikai neuztraucieties – tas tiek darīts ar labiem nodomiem!    

Trešais priekšrocību ieviešanas posms plānots atkal tīri formāls – lai motivētu ļautiņus potēties, piesaistot uzņēmumus, pašvaldības un nevalstiskās organizācijas, tikšot piedāvāti dažādi jestri pasākumi. 

Esmu pārliecināts, ka gadījumā, ja arī ar to izrādīsies par maz, K.A.Kariņa konditorejas cehs parūpēsies ja ne par saldāku konfektīti, tad par spīdīgāku papīrīti.

Bet par cilvēka tiesībām un brīvībām – jo vairāk par tādu kādreiz populāru lietu kā līdztiesība – aizmirstiet! Pasaule strauji mainās, un nekas cits jums neatliks, kā mainīties tai līdzi. 


Publicēts laikrakstā “DDD” Nr.9(479), 2021. gada 10.–20. maijs


« Atpakaļ