INTEGRĀCIJAS LAMATĀS

Vilhelms Ļuta, žurnālists

Valdība februārī atbalstīja saliedētības attīstības pamatnostādnes 2021.–2027. gadam. Akcents šajā programmā atkal likts uz bankrotējušo “integrāciju”. Paredzēts veicināt Latvijā dzīvojošo ārvalstnieku līdzdalību sabiedrībā.

Šis lēmums faktiski nozīmē kārtējo uzkāpšanu uz grābekļa, lai tik izpatiktu Kremlim un samierinātos ar Krievijas piekopto genocīdu pret latviešiem. Turklāt jāpiebilst, ka varneši vienlaikus ignorē Saeimas 1996. un 2005. pieņemtās deklarācijas par Latvijas okupāciju un par totalitārā okupācijas režīma nosodīšanu, piedzenot zaudējumus no PSRS mantinieces Krievijas.

Turpinot izloloto “integrāciju”, varneši nevēlas apzināt šādas politikas sekas. Būtībā tā ir zara zāģēšana, uz kura sēž paši varneši. Tiešāk izsakoties, tā ir varas pakāpeniska nodošana okupantiem.

Nacionālās valsts pamatu graušana sākās ar Pilsonības likuma pieņemšanu. Pirms 20 gadiem, ignorējot valsts drošības nosacījumus, bez jebkāda pamata, “par blatu” pilsonību piešķīra 162 tūkstošiem kolonistu.

Vēlākos gados ar pārlieku atvieglotiem noteikumiem naturalizēja vēl 150 tūkstošus okupācijas laika iebraucēju.

Integrācijas āža kāja visā kailumā izlīda Valodas referendumā. 273 tūkstoši jaunizcepto pilsoņu jeb katrs ceturtais balsotājs iestājās pret valsts valodu un vienlaikus arī pret valsts pamatlikumu – Satversmi. Ar to ir pierādīts, ka šovinistiskos padomistus nav iespējams pārtaisīt. Uz Kremli tie allaž raudzīsies kā vilks uz mežu. Latvijā viņiem ir tikai viena vēlme – te izveidot Krievijas guberņu.

Izdarīt vajadzīgo secinājumu un attiecīgi rīkoties mūsu politiķi nav gatavi. Viņi ņem vērā tikai impēristu norādījumus. Ieklausās, ko saka kegebešņiks Sergejs Lavrovs, kurš šogad atkal atkārtoja, ka Latvijā vajā krievus un “mēs aizstāvēsim krievvalodīgo iedzīvotāju intereses”. Tālāk kā piebilde seko teiciens: “Gribi mieru, gatavojies karam.”

Savādi, ka krievi turpina doties tieši uz turieni, kur tos “vajā”. Kopš valstiskuma atjaunošanas Latvijā ieradušies 120 tūkstoši slāvu.

Šo procesu lielā mērā veicināja prokrieviskā politiķa A. Šlesera grupējums, kuram izdevās plaši pavērt austrumpuses durvis. Pa tām ieplūda vesels bars naudas atmazgātāju, kas sapirka dārgos namus Rīgā, Pierīgā un Jūrmalā.

“Integrācijas” politika, ko piekopj mūsu valdība, sekmīgi “īstenojas”. Tās rezultātā vairāk nekā simts tūkstošiem latviešu bija jāpārceļas uz ārvalstīm, kur ir normāls atalgojums.

Kāpēc Latvija nespēj pacelties līdz bagāto valstu līmenim? Tāpēc, ka joprojām netiek likvidētas okupācijas sekas. Okupantu uzturēšanai jātērē miljardiem eiro. Šo izdevumu dēļ nav iespējams paaugstināt ne algas, ne pensijas.

Valdība bezcerīgi iekļuvusi “integrācijas” lamatās. Acīmredzot tai nav lemts pamanīt gaismu tuneļa galā. Gaismu, ko izstaro Latvijas Nacionālās frontes DDD programmas kvēlojošās idejas.


Publicēts laikrakstā “DDD” Nr.5(475), 2021. gada 12.–25. marts


« Atpakaļ