“COVID-19”: “MUĻĶU KODS”, KAS TIEK UZSPIESTS VISIEM

Sākumā, protams, obligātā piebilde – jā, vīruss SARS-CoV-2 (saukts arī par jauno koronavīrusu) eksistē, un tas var izraisīt slimību, kas nosaukta par “Covid-19”. Tiktāl zinātnieki ir pietiekami pārliecinoši. Taču, viss, kas seko aiz šīs robežas, jau ir sociāli ekonomisks un antropoloģisks eksperiments ar numeroloģijas piedevām.

Dzintars Zaļūksnis, www.infotop.lv

Covid-19” šodien – tas ir mulķu kods, kas ar masīvas globālas kampaņas palīdzību tiek uzspiests visiem. Kāpēc? Uz šo jautājumu šoreiz pat nemēģināšu atbildēt, lai man nevarētu pārmest sazvērestības teoriju popularizēšanu. Teiksim tā: ļoti bagātiem cilvēkiem ir savi apsvērumi, kāpēc tas viņiem vajadzīgs.

Pirmais noteikums, kad sākam kaut niecīgu analīzi kovida sakarā: atsakieties no ikdienas loģikas! Jo “Covid-19” ir politika, tātad vispirms ir lēmums, bet argumenti tiek piemeklēti pēc tam. Valdības partijas, kurām vienādiņ ir bijis vienalga, vai es dzīvoju vai mirstu, pēkšņi un uzbāzīgi sākušas rūpēties par manu veselību, tās vārdā pa kripatai vien upurējot MANU brīvību.

Otrais noteikums: neuzķerieties uz plika āķa! Tā kā “Covid-19” pēc visiem parametriem ir vairāk politisks, nevis medicīnisks fenomens, veselības argumenti te tiek piesaukti tikai tad, kad tas ir izdevīgi politiķiem. Tagad esam nonākuši jau tajā stadijā, kad labieši paši plānveidīgi taisa problēmas, kuras pēc tam daļēji risina, nekritiskāko publikas daļu novezdami bezmaz ekstāzē. Spilgts piemērs: vāji pamatotais aizliegums strādāt frizieriem, manikīra un skaistumkopšanas speciālistiem. Tagad pietiek paziņot, ka no 1. marta atkal DRĪKST parūpēties par savu ārējo izskatu, – un tautai pozitīvas emocijas, ko radījusi valdošā koalīcija. Līdzīgi bija ar atļauju beidzot iegādāties grāmatas un zeķītes.

Trešais noteikums: nelolojiet ilūzijas par to, ka tas ir īslaicīgi! Nav īslaicīgi! Kovidpaniku var uzturēt gadiem ilgi. To nav grūti izdarīt: pietiek tikai padarīt par ieradumu.   

Ceturtais noteikums: neticiet skaitļiem! Šobrīd tie tiek izmantoti, lai pamatotu politiskus lēmumus – un tikai. To dēļ Pasaules Veselības organizācija (World Health Organization, WHO) ir radikāli mainījusi vairākas desmitgades godīgi kalpojušās pandēmijas un pūļa imunitātes (angliski skan tiešāk un godīgāk – herd immunity jeb ganāmpulka imunitāte) definīcijas. Jo atbilstoši vecajām definīcijām: 1) pandēmijas nav; 2) kolektīvo imunitāti iespējams iegūt, ne tikai vakcinējoties, bet arī dabiskā ceļā.

Piektais noteikums: nepakļaujieties politiskiem argumentiem! O, tie ir viltīgi! Sākot ar uzfrišinātu statistiku – beidzot ar apelēšanu pie sirdsapziņas (padomājiet par omīti un opīti!). Tajā pašā laikā tiek ignorēts gan fakts, ka izmantotie “Covid-19” testi mūsu tehnoloģiskajā laikmetā ir apbrīnojami neprecīzi, gan pasaules mediķu šaubas, vai vakcīnas drīkst izmantot senioru potēšanai. Zīmīgi ir tas, ka Latvijas ekspertu komandai (kuras vadošajiem spēkiem trūkst medicīniskās izglītības) nav nekādu iebildumu nedz pret testiem, nedz senioru vakcinēšanu.

Sestais noteikums: neļaujiet iestāstīt, ka jūs, praktiski vesels cilvēks, esat ne tikai infekcijas izplatītājs, bet arī slimnieks!Kovids bez simptomiem, maskas omītes un opīša veselībai. Tas nemaz nav tik nevainīgi, kā varētu šķist. Fiziski un psihiski veseliem cilvēkiem šie argumenti liek piedalīties atklāti stulbā spēlē, un pamazām viņi to sāk uztvert par normu. Muļķu kods iedarbojas, un pēc kāda laika var izrādīties, ka atpakaļceļa

[uz ierasto normalitāti]

vairs nav.

Kaut vai tāpēc, ka viss šis stulbums nogurdina un to, kuri tam sāk ticēt tāpēc, lai vienkārši neaizbrauktu jumts, kļūst arvien vairāk. Un viņi kļūst agresīvāki.

Septītais noteikums: kontrolējiet robežu pārkāpšanu! Fiksējiet visu, kas neiekļaujas veselajā saprātā. Komandantstunda. Aizliegto preču saraksti. Ierobežojumi sportot un vispār pārvietoties. Aizliegums atrasties svaigā gaisā. Aizliegums apciemot tuviniekus. Vai kaut ko tādu jūs varējāt iedomāties, sagaidot 2020. gadu? Jūsu pasaule tiek sašaurināta līdz neiedomājami sīkiem izmēriem, jūs tiekat noslēgti sevī. Kāds vēlas panākt, lai mēs kļūtu arvien aprobežotāki. Tieši tas ir muļķu koda mērķis.

Astotais noteikums: neļaujiet sevi apmāt ar statistiku! Tas ir pēdējais, ko jūs varat izdarīt: cilvēcību nomainīt pret cipariņiem, realitāti pret iedomām. Statistika var būt lielisks manipulēšanas instruments, un mūsu labieši pašlaik to izmanto, kur un kā vien var: gan uzpūšot kovidskaitļus, gan baidot jūs ar šiem skaitļiem, gan pieņemot no plikas statistikas atkarīgu sociālo luksoforu, gan – atkal uz statistikas pamata! – veicot cilvēku segregāciju un iejaucoties viņu intīmajā dzīvē.

Kad jums sāks likties, ka viss ir kārtībā, ka nav cita rīcības algoritma, kā vien tas, ko uzspiež vara, – jūs būsit zaudējis.

Muļķu kods būs izdzēsis jūsu personību.

Avots: http://www.infotop.lv/article/lv/covid-19-mulku-kods-kas-tiek-uzspiests-visiem


Publicēts laikrakstā “DDD” Nr.5(475), 2021. gada 12.–25. marts


« Atpakaļ