KĀDS SKOLOTĀJS-OKUPANTS LABĀKS: PILSONIS VAI NEPILSONIS?

No “DDD” arhīva: JOPROJĀM AKTUĀLI

 


 

KĀDS SKOLOTĀJS-OKUPANTS LABĀKS: PILSONIS VAI NEPILSONIS?

Aivars GEDROICS

 

Pirmpublikācija: “DDD” Nr.1(49), 2004. gada 8.–22. janvāris

 

Pēdējā laikā sabiedrībā lielu rezonansi ir izraisījis pseidonacionālās partijeles “TB/LNNK” priekšlikums izdarīt izmaiņas likumdošanā, lai par skolotājiem turpmāk varētu strādāt tikai LR pilsoņi (protams, t.sk. arī naturalizētie okupanti, jo “TunB” izpratnē tie no likumīgajiem LR pilsoņiem ne ar ko neatšķiras). Tūlīt sekoja arī atbildes reakcija – “tumšie” spēki (okupantu prese un sabiedriski-politiskās organizācijas) izrāda neslēptu sašutumu par “valstī atdzimstošo fašismu”, savukārt, “gaišie spēki” (pseidonacionālās grupeles un lapeles, piem., “Latvijas Avīze”) apsveica šo ideju, aicinot to ātrāk realizēt dzīvē.

Kādu nostāju šinī jautājumā ieņemt mums – īstenajiem latvju patriotiem?

Lai arī cik tas dažam labam neliktos dīvaini, es personīgi nesteidzos atbalstīt “tēbistu” ierosinājumu. Tā man liek rīkoties loģiska analīze – pieņemsim, ka šāds likums ir jau spēkā; kas notiek tālāk? Protams, lieliski būtu, ja absolūtais vairums skolotāju-okupantu tūlīt pat uzrakstītu iesniegumu “uz paša vēlēšanos” un pārkvalificētos par sētniekiem vai vēl labāk – savāktu pekeles un brauktu prom no Latvijas. Diemžēl ir jāatzīst, ka 99 gadījumos no 100 tā tas nenotiktu. Mēs taču labi zinām, kāds Pilsonības likums patlaban darbojas Latvijā. Faktiski tas dod iespēju jebkuram ieklīdenim, kurš prot pateikt dažas kroplas frāzes puslīdz saprotamā it kā latviešu valodā un iekalt no galvas dažus vēstures faktus, kas pēc grūtības pakāpes atbilst jaunāko klašu skolēnu vecumam un ir apgūstami pat ar vieglu debilitāti apveltītam indivīdam, bez problēmām iegūt LR pilsonību. Būtībā ikviens okupants, kurš izrāda vēlēšanos kļūt par LR pilsoni, agri vai vēlu par tādu arī kļūst – ja ne ar pirmo, tad otro vai trešo piegājienu jau nu noteikti. Ja līdz šim vēl visi okupanti nav naturalizējušies, tad tikai tāpēc, ka paši to nav gribējuši, jo nav jutuši vajadzību pēc Latvijas pilsonības, ko mūsu noziedzīgie varturi teju ar varu grūž mutē.

Ko tad šinī gadījumā darīs “skolotāji-nepilsoņi”? Protams, absolūtā vairumā viņi tūlīt pat naturalizēsies un kļūs par LR pilsoņiem. Un viltusnacionāļi no “TunB” būs apmierināti – sak, ja vilks tiek ietērpts avs ādā, viņš vairs nav plēsoņa.

Līdzīga pieredze mums jau ir ar iekšlietu sistēmā strādājošajiem okupantiem. Kad tika pieņemts likums, ka policijā un cietumu apsardzē nevar strādāt nepilsoņi, “lauvas tiesa” pēdējo nekavējoties naturalizējās un tikai maza daļa, kam jau pienācās izdienas pensija, uzrakstīja iesniegumu par aiziešanu no darba (pats esmu strādājis 3 gadus šajā sistēmā, tāpēc zinu, ko rakstu). Skaidrs, ka tas deva Rubika&Ždanokas grupējumam nākamajās vēlēšanās papildus vairākus simtus, ja ne tūkstošus balsu. Ja tagad tiks pieņemts analogs likums par pedagogiem, “jaunizcepto” pilsoņu skaits pieaugs nu jau vismaz par pārdesmit tūkstošiem. Ko tas nozīmēs Latvijai un latviešu tautai – domāju, nav lieki jāskaidro.

Diemžēl daži pseidopatriotiski darboņi naturalizācijas procesu pasniedz sabiedrībai kā sava veida iziešanu caur šķīstītavu. Proti, okupants, kas to veic, atbrīvojoties no visiem grēkiem, kļūstot balts kā eņģelis un Latvijai un latviešiem lojāls.

Latvieši, nu, nāciet taču pie prāta, neticiet tādām pasakām! Okupants, kas nīst latvju tautu, nīdīs to neatkarīgi no tā, prot vai neprot viņš latviešu valodu, ir vai nav viņam LR pilsonība. Pēdējās esamība tikai atvieglo viņam iespēju “uzsēsties latvietim uz kakla”, ko viņš nekavējoties arī izmanto, tiklīdz rodas izdevība.

Mums vajadzētu priecāties par katru okupantu, kurš vienu vai otru iemeslu dēļ ir par slinku aiziet uz NP pēc “zilās” pases, un šausmināties par katru naturalizēto jaunpilsoni, jo, saucot lietas īstajos vārdos, tā ir kārtējā nagla latvju tautas zārkā. Un tieši augšminētā iemesla dēļ nebūtu atbalstāma viltusdraugu “tēbistu” ideja par pedagogu statusa maiņu.

Tie politiķi, kas tiešām vēl Latvijai un latviešiem labu, saprot, ka vienīgais iespējamais nepilsoņu (okupantu) problēmas risinājums ir DEKOLONIZĀCIJA, nevis integrācija (genocīds pret latviešiem).

NĀCIJA PĀRI VISAM!!! CĪŅAI SVEIKS!!!

 

Publicēts laikrakstā “DDD” Nr.2(448) [2020. gada 10.–23. janvāris]


« Atpakaļ