Nacionālās apvienības vēstule premjeram par Sabiedrības integrācijas fonda darbības turpināšanas lietderību

Nacionālā apvienība, kuras ministri sēž pie viena galda ar Ministru prezidentu, pirms pāris nedēļām nosūtīja premjeram Krišjānim Kariņam vēstuli, kurā raksta:

“Nacionālās apvienības “Visu Latvijai!” – “Tēvzemei un Brīvībai/LNNK” frakcija jau vairākus gadus ar bažām vēro Sabiedrības integrācijas fonda (turpmāk – SIF) darbību. Neizpratni par SIF kritērijiem nevalstisko organizāciju pieteikto projektu izvērtējumam nereti pauž arī pašas NVO – piemēram, Gruzijas latviešu biedrība detalizēti pamatotā lūgumā izvērtēt SIF rīcību.”

Pēc šīs vēstules publicēšanas portālā “Pietiek.com” raisījās diskusija, kurā prātīgus secinājumus pauda kāds komentētājs ar pseidonīmu Žulis.

Žulis: Nacionālistu lomas tēlojošie āksti atkal nolēmuši uzspodrināt savas spalvas. Kā lai citādi sauc cilvēkus, kas sevi dēvē par nacionāļiem un visu laiku atrodas valdībā, taču, kad viņiem degungalā viena organizācija par nodokļu maksātāju naudu veic klaji pretvalstiskas, pret tradicionālo ģimeni un sabiedrības pamatvērtībām vērstas aktivitātes, viņi to visu tikai “vairākus gadus ar bažām vēro”, līdz, visbeidzot, ir nolēmuši rakstīt vēstuli premjeram ar kautrīgu lūgumu šī fonda darbību “izvērtēt”. (Tas jau tā valstsvīriem ir pieņemts, ka kopā var sēdēt pie viena galda, bet, kad kaut kas otram jāpasaka, tad tiek rakstītas vēstules.) Lai parādītu tautai savu vareno dūšu, tad šī vēstule ir atklāta un tiek presē publicēta, lai tauta redz, cik varonīgi šie “cīnās” pret tiem, kuriem paši, veidojot valsts budžetu, ir vēlīgi iedalījuši naudu.
Kāda mārrutka pēc mums ir vajadzīgs tāds integrācijas fonds? Kas un kur šeit Latvijā būtu jāintegrē gandrīz trīsdesmit gadus pēc formālās neatkarības atgūšanas?! Tiem, kas ir lojāli šai valstij un kas šeit grib dzīvot, jau sen ir bijis jāintegrējas. Un tā integrācija ir jāveic katram pašam. Valstī ir pamatlikums un citi normatīvie akti – lasi un integrējies! No malas neviens tavā vietā to integrēšanās procesu tev uztaisīt nevar. Integrējušies šeit nav tikai tie, kuri negrib integrēties. Un tādiem var kaut simtiem miljonus piešķirt, viņi tāpat neintegrēsies.

Šāda fonda uzturēšana ir klaja nodokļu maksātāju naudas šķērdēšana. Vairāk kā pusmiljons Latvijas iedzīvotāju pa šiem gadiem ir izceļojuši uz ārzemēm darba un iztikas meklējumos. Viņiem tur nekādi integrācijas fondi nepalīdz. Viņi paši tur integrējas un dzīvo. Turklāt vēl jau paliek jautājums kur te kāds tiek integrēts. Vai sveštautieši tiek integrēti Latvijas valstī un latviešu tautā vai latvieši un sveštautieši tiek integrēti kādā izdomātā Latvijas politiskajā nācijā, kura pastāv tikai globālpolitiķu galvās? Politiskās nācijas veidošana Latvijā ir kliedzošs noziegums pret latviešu tautu! Bet nacionālistu lomas tēlojošie āksti jau to, protams, “nespēj saprast”. Viņi turpinās “ar bažām vērot” un rakstīt vēstulītes.

 

Publicēts laikrakstā “DDD” Nr.19(441) [2019. gada 11.–24. oktobris]


« Atpakaļ