Latvieša vienīgais bauslis: “Tev būs savu Tēviju un tautu mīlēt, godāt un sargāt kā sevi pašu!”

Māris Lācis

Skaistkalnē

 

Pusaudžu gados daudziem hobijs bija kolekcionēšana. Konkrēti man – sērkociņu kastīšu uzlīmju krāšana. Viena no dāvinātajām izlases kastīšu etiķetēm man jo īpaši ir palikusi atmiņā. Nemācēšu vairs nosaukt attēlotās gleznas autoru, iespējams, tas varētu būt sižets no ukraiņu tautas eposa. Stāsts ir par mītisku varoni Danko, gaismas nesēju cilvēkiem, kurš augstu paceltā rokas plaukstā nes savu liesmojošo sirdi, tā izgaismodams ceļu aiz sevis no biezokņa iznākušam, novārgušam ļaužu baram. Alegoriskā tēla Danko rīcība ir līdzvērtīga tai gaismas nešanai, kas staro no laikraksta “DDD”, bet latviski runājošajam baram dzīve tumsā gluži kā kurmim šķiet tīkamāka.

DDD veikšanas nepieciešamības noliedzējiem vēlreiz ir vērts atgādināt, ka mūsu zemē notiek nežēlīga cīņa par “dzīves telpu” zem saules. Ar izsmalcinātām “skaldi un valdi” metodēm Austrumu un Rietumu lielvaras jau gadsimteņiem ilgi mums, latviešiem, cenšas atņemt visdārgāko – mūsu Dzimteni – un izklīdināt mūs pa visu pasauli, lai paši te varētu saimniekot un uzmesties par kakla kungiem.

Izaugušās pēckara latviešu paaudzes nemīl ne savu zemi, ne pašu radīto 4. maija viltus valsti. Viņu loģika ir gaužām primitīva: divas dzīves jau tak nedzīvosi, perspektīvā gaida biedējoša nebūtība, tad nu atvēlētais laiks ir jāizmanto ar pilnu klapi; kas zina, var sākties vēl grēku plūdi… un kādam var nākties atbildēt par Latvijas “veiksmes stāstu” kaut vai Dieva priekšā… ja kāds ir ziedojis savu dzīvi, lai tautiešus ieceltu saulītē, – tā ir viņa paša personīgā problēma, nebūsim tak pasaule lāpītāji…

 

Likmes ir pārāk augstas

 

Ar laikraksta starpniecību vēlos izteikt līdzjūtību amerikāņu tautai, senatoram Makeinam aizejot mūžībā. Viņš bija īsts un patiess Baltijas tautu draugs, nelokāms patriots, viens no retajiem politiskajiem “ērgļiem”, kurš saprata mūsu tautas problēmu cēloņus. Būdams (Vjetnamas kara laikā) Hanojas sociālistiskā režīma gūstā, viņš tika smagi spīdzināts no Krievzemes iesūtīto “miera uzturētāju” puses.

Krievzemes galvenā bosa Vladimira Vladimiroviča uzskatu sistēma ir stabili nemainīga. No Samuēla Hantingtona sarakstītā darba par civilizāciju sadursmi var secināt, ka krievu pasaulei kopā ar tās orbītā lidojošajiem satelītiem (nejaukt ar Kosmosu!) ir jārada haoss Eiropas “kopējās mājās” un, protams, galvenajā naidniekā – ASV. Līdzekļu tā īstenošanai ir vairāk, nekā varam iedomāties. Likmes ir pārāk augstas. Kā šaha spēlē, lai karalim pieteiktu matu, bandinieki (mazās tautas) tiek upurēti.

Šeit, Latvijā, uz mūsu tautas iznīcināšanas rēķina kolonistu klātbūtnei ir saglabāts “status quo”. Neviens no varas puses negrasās aicināt aizsēdējušos viesus atgriezties savās īstajās mājās. Iekarotais placdarms viņiem ir jānotur…

29. augustā pie mums vietējā Tautas namā gaidāmo vēlēšanu turnejā bija ieradušies “tautas kalpi” no novada un no Saeimas (no nacionāli konservatīvās apvienības, kā viņi paši sevi pieteica). Lieki teikt, ka “uzmestais” elektorāts tādām aģitācijas vizītēm vairs nepievērš uzmanību – tas laiks ir pagājis! Katrs kandidāts izklāstīja savu CV, ieņemamos amatus, atskaitījās par paveikto. Ļoti nevarot ciest liberālisma piekritējus; bet tusēties ar tiem kopā nav ne vainas…

Uz manu jautājumu, priekšlikumu par parakstu vākšanu DDD veikšanai atbilde bija noraidoša, izvairīga – esot par vēlu. It kā krievvalodīgo paliekot mazāk… Tukša pļāpāšana nav manā gaumē; kad ūdens jau smeļas mutē, tad laiks ir konkrētai rīcībai.

Ar gaišu skatu nākotnē kopā ar DDD atbalstītājiem!

 

Publicēts laikrakstā “DDD” Nr.18(416)[2018. gada 21. septembris–4. oktobris]

 

Saistītie raksti: Teiksma par cildeno svētvaroni Danko


« Atpakaļ