LAIKRAKSTAM “DDD” – 15 GADI!

“DDD” 15 gadu jubilejā

 

Liekas, tas bija nesen. 2002. gada 2. maijā iznāca Latvijas Nacionālās frontes laikraksta “DDD” pirmais numurs. 15 gadi – tas ir daudz vai maz? Katrs, kurš kaut reizi ir saskāries ar avīzes izdošanu, pateiks, ka – daudz. Nav viegli izdot laikrakstu – gan tos, kas tiek laisti klajā Latvijas mērogā un skaitās “lielās avīzes”, gan pilsētu un novadu avīzes. Mūsu “DDD” ir vienīgā Latvijas mēroga sabiedriskas organizācijas jeb biedrības avīze. Vienīgā neatkarīgā avīze Latvijā. Kurš spēj pamatoti iebilst, lai pamēģina!

Laikraksta “DDD” veidotāji.
No kreisās: Maija Redele, Steidzīte Freiberga, Līga Muzikante, Aivars Garda un Liene Apine

Mūsu avīze “DDD” ir neatkarīga ne vien no valsts varas – tātad no latviešu tautas nodevējiem un viņu aprūpētajiem okupantiem-kolonistiem, un politiskajām partijām –, bet arī no biznesa vides jeb naudas un reklāmas devējiem. Tas ir ļoti svarīgi, lai avīzē varētu paust patiesību. Reklāmdevēji nekad nedod naudu no valsts varas īstenotās politikas neatkarīgiem masu medijiem. Tātad visi plašsaziņas līdzekļi, izņemot “DDD”, ir atkarīgi. Un to mēs redzam televīzijā, dzirdam radio, lasām avīzēs: cīņas par taisnīgumu vai nu nav vispār, vai tā ir tik vāja, ka nav pamanāma.

Mūsu un lasītāju avīze “DDD” pastāv, pateicoties tās redakcijas un grāmatu apgāda “Vieda” darbinieku pašaizliedzībai, kā arī lasītāju uzticībai un pašaizliedzīgajiem ziedojumiem. Šī ir tā īpašā reize, kad varu pateikties apgādam “Vieda” par lielo ieguldījumu avīzes tapšanā. Lai arī cik pašaizliedzīgi būtu lasītāju ziedojumi, ar tiem nepietiktu. Lielāko smagumu nes apgāda “Vieda” darbinieki. Ja “DDD” darbinieki vēlētos tādas algas, kādas ir citos laikrakstos, tad “DDD” nespētu pastāvēt.

Sirsnīgs paldies mūsu lasītājiem par uzticību gan laikrakstam “DDD”, gan pašiem sev. Jā, šajā nodevēju un vienaldzīgo laikā ir ļoti grūti palikt uzticīgam sev, saviem ideāliem. It īpaši, ja visapkārt tie nemitīgi tiek nodoti. Vienmēr ir bijis grūti izturēt līdz galam. Taču tieši uz to aicina avīze “DDD”. Ļoti skaisti par mūsu lasītājiem ir teikts ventspilnieku atsūtītajā apsveikuma dzejolī:

Lai cieņa lasītājam! Dod viņš elpu,

Tā radot vienu sadarbības telpu.

Tik vien uz priekšu, nezaudējot spēkus –

Mums mērķis cildens – nost no ceļa rēgus!

Lasītāji jau zina, taču šajā svētku reizē ir jānosauc vārdā tos darbiniekus, bez kuriem avīze nespētu pastāvēt. Vissirsnīgākais paldies Līgai Muzikantei, Lienei Apinei, Steidzītei Freibergai un galvenajai grāmatvedei Maijai Redelei.

Aivars Garda

Latvijas Nacionālās frontes priekšsēdētājs

 


Avīzei “DDD”

15 gadu jubilejā

 

Jau gadus 15 mums esi blakus.

Gan celties aicini, gan nomest valgus,

Un, augstu pacēlusi brīves liesmu,

Tu tautai iemācīji varoņdziesmu.

 

Lai plosās nelabvēļi naida baismā –

Tavs ceļš ir cildens Patiesības gaismā.

Jo nebūtu šo gadu – neiespētu,

Ar meliem, gļēvulību nevarētu.

 

Nu saka latvietis – bez Tevis nevar,

Tev līdzās tumsonība sirdi neskar.

Paldies Visaugstākajam, ka Tu esi!

Paldies, ka tautai Jaunu rītu nesi.

 

Lai cieņa lasītājam! Dod viņš elpu,

Tā radot vienu sadarbības telpu.

Tik vien uz priekšu, nezaudējot spēkus –

Mums mērķis cildens – nost no ceļa rēgus!

 

***

Un paldies Gardas kungam! Viņa miņā

Ir visa “DDD”, tās dzīvesspars.

Tā pašaizliedzībā, tā sirdsapziņā,

Tā Garaspēkā liesmo Dailes gars.

 

Ventspilnieki


« Atpakaļ