Antinacionālisms ir tumšo spēku izpausme

Saruna ar Latvijas Nacionālās frontes priekšsēdētāju Aivaru Gardu

 

Eiropas Savienības beigu sākums

 

DDD: Pirms Latvija bija iestājusies Eiropas Savienībā, ļoti daudzi latvieši, arī mēs, gaidīja, ka šī savienība sabruks, pirms paspēsim tai pievienoties. Šobrīd Lielbritānija ir nobalsojusi par izstāšanos no Eiropas Savienības. Vai, jūsuprāt, mēs varētu to uzskatīt par ES beigu sākumu?

Aivars Garda: Man ļoti gribētos uzskatīt, ka tas ir Eiropas Savienības beigu sākums. Latviešu tautai un Latvijas valstij vispār ļoti nepaveicās, ka 80. gadu beigās un 90. gadu sākumā (un turpmākajos gados) pasaulē un Eiropā valdīja antinacionāla politika, kas bija un ir pret visu nacionālo. Kad Latvija stājās Eiropas Savienībā, mēs, Latvijas Nacionālās frontes biedri, brīdinājām, ka to nevajag darīt, ka nekā laba Eiropas Savienībā nebūs. Bet toreizējie valsts vadītāji ar Vairu Vīķi-Freibergu priekšgalā, Ministru prezidenti, ārlietu ministri aicināja stāties un piedāvāja mums pēc dažiem gadiem tādu pašu dzīves līmeni, kāds ir Eiropas Savienībā: “Vajag tikai pievienoties, tad būsim pie kopējā galda, kopā lemsim, u.tml. Tagad visu izlemj bez mums. Bet tad iedomājieties – sēdēsim ar Lielbritānijas, Francijas, Vācijas vadītājiem pie viena galda un lemsim.” Ja kāds iebilda, ka no mūsu valsts būs maz deputātu, tika atbildēts: “Bet tomēr, tomēr mēs tur būsim.”

Visi mūsu valsts vadītāji smagi piekrāpa mūsu tautu un ieveda valsti milzīgā purvā. Nesaukšu skaitļus, cik liels mums ir ārējais parāds, bet pietiek jau ar to, ka tagad aizbildinās ar zemo dzīves līmeni, jo ir krīze. Labi, piekrītu, ir krīze, un tā vēl turpinās – neesam no tās ārā. Bet krīze arī ir Eiropas Savienības sastāvdaļa, jo krīzi veidoja Eiropas Savienības un pasaules blēži.

 

 

Eiropas Savienība – nacionālisma kaps

 

DDD: Jūs pieminējāt nacionālismu. Kā jums šķiet, vai briti savā balsojumā, kā runā eksperti, nav zinājuši, par ko viņi balso? Vai tas varētu būt tāds pamudinājums arī latviešiem kļūt nacionālākiem un vairāk domāt par nacionālām lietām valstī?

Aivars Garda: Es domāju, ka tie briti, kuri nobalsoja par izstāšanos, protams, gribētu, lai ne tikai latvieši, bet arī pārējās Eiropas Savienības valstis balsotu tāpat. Man grūti par to spriest – varbūt, ka viņi tikai paši gribēja izstāties. Tomēr jebkurā gadījumā mums, latviešiem, kuriem Eiropas Savienība nav devusi nekā laba kā tautai – tikai ļaunu, aizstāvot mūsu civilokupantu intereses –, no nacionālā viedokļa obligāti vajadzētu ņemt piemēru no britiem un stāties ārā.

Un tagad, apspriežot Breksitu, arī ārzemju žurnālisti, speciālisti pēc terorakta Francijas pilsētā Nicā, kad bojā aizgāja 84 cilvēki, jau sāka runāt par Freksitu – tātad Francija varētu izstāties, bēgot no tādiem teroraktiem. Būtībā galīgi stulbā Eiropas Savienības imigrācijas politika ir pie tā novedusi. Kādreiz arī francūžiem varētu apnikt šis viss, un arī viņi var pateikt – sveiki! To pašu arī vācieši var pateikt – un kas tad tur, tajā Eiropas Savienībā, paliks?!

DDD: Laikam gan viens no iemesliem, kāpēc briti tā balsoja, ir nekontrolētais bēgļu pieplūdums Eiropā un obligātās kvotas, kas tiek uzspiestas valstīm. Kā jums liekas, vai šī bēgļu masa nedaudz piebremzēsies? Varbūt beigās arī mums nebūs jāuzņem jau obligāti piešķirtie bēgļi?

A.G.: Tagad viss tik ātri mainās, ka ļoti grūti ir kaut ko prognozēt. Ja atceramies, pirms nedēļas visi runāja par Breksitu, pirms trijām dienām jau par Freksitu, tikko uzzinājām, ka Turcijā ir noticis kārtīgs apvērsuma mēģinājums ar ieročiem, ar bombardēšanu. Viss tik ātri mainās! Vai Eiropas Savienības politiķi būs spējīgi nonākt pie veselā saprāta un mainīt šo politiku pret imigrantiem – nezinu. Man grūti spriest.

DDD: Tas varētu būt glābiņš Eiropas tautām un nācijām.

A.G.: Tautām tas būtu glābiņš. Mēs jau kādreiz esam par to sprieduši.

DDD: Vairākos “DDD” numuros esam apskatījuši bēdīgi slaveno Stambulas konvenciju. Kā jūs vērtējat mūsu valdības nostāju? Vai esat apmierināts ar Tieslietu ministrijas stingro attieksmi?

A.G.: Šī ir tā reize, kad Latvijas Nacionālās frontes nostāja sakrīt ar Tieslietu ministrijas nostāju. Mums ir jāuzslavē tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs par viņa stingro nostāju, arī Nacionālā apvienība. Lai kā tā ir pelnījusi kritiku citos jautājumos, bet šeit jāatzīst, ka viņiem ir taisnība. Man personiski patika Dzintara Rasnača uzstāšanās Rēdera vadītajā raidījumu “Viens pret vienu” Latvijas Televīzijā.

 

Kā atšķirt labo no ļaunā?

 

DDD: Mēs daudz un bieži esam runājuši par šī laika nozīmīgumu. Jūs teicāt, ka viss tik ātri mainās. Kā cilvēkam atšķirt, kas nāk par labu un kas par sliktu?

Aivars Garda: Tas ir ļoti grūti izdarāms. Nesagatavotam cilvēkam – bez attiecīgas izglītības par šīm lietām – ir ļoti grūti ko saprast. Es domāju, ka ne tikai vienkāršam cilvēkam, kurš nav valdībā, kurš nav augstos amatos u.tml., ir grūti izprast, bet arī t.s. inteliģencei, žurnālistiem nav viegli, jo viņi nezina un neinteresējas par to, kas ir teikts Dzīvās Ētikas Mācībā, kas ir teikts Slepenajā Doktrīnā par Lielo Atnākšanu jeb Lielo Apvērsumu, kuru gatavo Kosmiskie Gaišie Spēki. Tumšie spēki arī gatavo apvērsumu, bet Gaišie Spēki ir devuši zīmi, ka neļaus tumšajiem šo apvērsumu veikt. Taču līdz pilnīgai Gaišo Spēku Atnākšanai viss ir atkarīgs no cilvēkiem pašiem – vai esam gatavi pieņemt.

Tagad vēl neesam gatavi pieņemt Programmu, kuru Gaišie Spēki mums ir sagatavojuši. Pašlaik valda tumsas spēki, jo cilvēki paši viņiem to atļauj. Redzam, ka kļūst aizvien sliktāk, un līdz Gaišo Spēku galīgai atnākšanai tā arī būs – viss kļūs aizvien sliktāk. Tumsa kļūs aizvien tumšāka; un gaišie cilvēki – gaišāki.

Ir ļoti interesants kāds fenomens, par ko teikts Dzīvās Ētikas Mācībā (arī svētajos rakstos – Bībelē). Parasti pieņemts domāt, ka pret labu, gaišu cilvēku, kur vien viņš ietu, arī izturēsies labi un gaiši. Bet Kristus upura piemērs jau parādīja (Dzīvā Ētika skaidro šo piemēru), ka Gaišais Spēks, kāds bija Kristus – Līderis, Augsts iemiesojums, nonākot saskarē ar gaišu cilvēku, rada viņā gaišas emocijas, jūtas un tiek gaiši sagaidīts. Interesanti, ka tumšā cilvēkā viņš rada pilnīgi pretējo – naidu, dusmas u.tml. emocijas. Skatoties filmu par Jēzu Kristu “Kristus ciešanas”, ko uzņēma amerikāņu aktieris Mels Gibsons, nevarējām saprast, kāpēc jūdu priesteri, romieši bija tik naidīgi, tik nežēlīgi sita Kristu aizvien vairāk un vairāk – ko tad šis cilvēks tik ļaunu bija nodarījis, nesa taču tikai labu? Bet notika tieši tas: nākot ar labu, Viņš izaicināja tumšo spēku niknumu. Un tagad norisinās tas pats.

Gaišie Spēki, kā teikts Dzīvajā Ētikā, īstenībā jau ir atnākuši. Tumsa un Gaisma sevi parāda, katrs cilvēks sevi atklāj, uz ko viņš ir spējīgs – uz gaišo vai tumšo. Antinacionālismu uzskatām par tumšo spēku izpausmi, jo nacionālisms ir patiess, ja balstās uz savas tautas mīlestību un aizstāvību. Tā ir dievišķa, aizstāvama lieta.

 

Miers caur kultūru

 

DDD: Principā, ja esi nacionālists, mīli savu tautu un izkop tās kultūru, tiek īstenots tas, ko Nikolajs Rērihs centās iedibināt – Miers caur kultūru, nesot tautām šo vēsti. Ja to neņems vērā, vai vispār ir iespējami kādi uzlabojumi?

Aivars Garda: Nē. Nacionālismu tumšie spēki speciāli jauc ar šovinismu, ar fašismu, nacismu. Šovinisms ir nācijas pārākuma apziņa – sliktā nozīmē, kad jūties pārāks par citiem un tev ir ļauts citu tautu apspiest. Bet īstens nacionālisms ir bez šīs pārākuma apziņas.

DDD: Mūsdienu t.s. eksperti, analizējot to, kas notiek Eiropā, ar lielu nicinājumu izsakās par nacionālismu. Pie vainas esot atdzimstošais nacionālisms…

A.G.: Šiem mūsu politiķiem, žurnālistiem u.c. ir ļoti izkropļotas smadzenes. Ne jau tikai sākot ar Vairu Vīķi-Freibergu arī pirms viņas bija un ir politiķi ar izkropļotu domāšanu. Domāju, ka Guntis Ulmanis diezin vai bija gudrāks par Vairu Vīķi-Freibergu. Ar tādu izkropļotu domāšanu ir vairums cilvēku – diemžēl.

DDD: Droši vien mūsu lasītāji, kuriem nav izkropļota apziņa, visticamāk jūtas ļoti vientuļi?

A.G.: Tāpēc viņam jālasa mūsu avīze. Jēzus saka tā: “Kur divi vai trīs ir pulcējušies manā vārdā, tur esmu arī Es.” Tātad cilvēks nekad nav vientuļš, ja nevēlas tāds būt – viņš ir vienmēr kopā ar Dievu. Ja laimējas atrast sev domubiedru – ar domāšanu, kas vērsta uz labo –, tad ir pavisam labi. Ja divi trīs ir apvienojušies un ja vēl ir lasītāju pulks, kāds ir mums, tad īstenībā pie tāda veida domāšanas, kāda ir mums, mūsu ir daudz. Jo domāt tā, kā domājam mēs, “DDD” veidotāji, nav spējīgs cilvēku vairākums. Vairums paši ir izkropļojuši savu domāšanu, ļāvuši citiem sevi izkropļot un kropļo citiem domāšanu.

DDD: Iztēlojos, ka dienā, kad mūsu lasītāji saņem avīzi, pozitīvs domas tīkls veidojas pār Latviju! Mēs taču neredzami savienojamies – kļūstam vienoti.

A.G.: Tieši tā. Varētu iedomāties, ka esam Augstāko Spēku sūtīts desants uz šejieni. Daudzi to neapzinās. Dzīvās Ētikas Mācībā arī teikts, ka daudzi Gaismas Spēku piekritēji neapzinās to, kas viņi tādi ir. Taču viņi kā bākas ir izvietoti daudzās pasaules malās un kā radio ir gan uztvērēji, gan raidītāji – gan uztverot augstākās domas, gan raidot tās tālāk. Un tas, ka aicinām lasītājus dāvināt avīzes “DDD” abonementus, nozīmē, ka aicinām arī tādu Gaismas Spēku domu un ideju izplatīšanu tālāk.

DDD: Tas ir tik skaisti un reizē arī uzliek ļoti lielu atbildību.

A.G.: Jā, atbildība ir liela. Dzīvās Ētikas Mācībā teikts, ka katrs cilvēks ir atbildīgs par savām domam. Un cilvēki, kuri domā tumši (antinacionāli), saņems pelnīto sodu. Īstenībā viņi paši sevi nosodīs. Gan valstu vadītāji, gan specdienestu vadītāji, gan policijas darbinieki, gan žurnālisti un citi, kas devuši nepareizu informāciju tautai, arī mākslinieki, kas ieviesuši nepareizu t.s. abstrakto mākslu, kropļojot skaistuma izjūtu, – visi saņems pēc nopelniem. Bet tas notiks tikai Lielā Apvērsuma brīdī – tas būs galējais brīdis.

DDD: Par viņiem nevarēs teikt: “Kungs, piedod, jo viņi nezina, ko dara!” Šiem cilvēkiem taču ir iespēja uzzināt patiesību!

A.G.: Jā, visiem ir iespēja uzzināt patiesību. Turklāt viņiem ir ne tikai iespēja uzzināt, bet dota iespēja to pasniegt arī tālāk. Taču viņi ar savu izturēšanos neviļus parāda sevi, ka nav gatavi. Neviens jau viņiem, nesaka: “Re, nāk Gaišais Spēks, uzvedies labi!” Gaišie Spēki jau ir atnākuši un ir šeit – mūsu vidū. Lielais Skolotājs, kurš devis Dzīvās Ētikas Mācību, ir mūsu vidū, un Viņš ir redzami neredzams. Un katrs cilvēks neviļus parāda savu attieksmi pret labo un ļauno. Ja viņš ir ļauns, viņš arī to parāda. Gaišie Spēki nevienu nesodīs – katrs cilvēks pats izvēlēsies, kur viņam atrasties. Un daudzi jau tagad ir neatgriezeniski izvēlējušies ceļu uz tumsu. Bet šos cilvēkus mēs pilnībā nezinām; tikai Augstākie Spēki zina to, kuri jau galējo robežu pārsnieguši un kuriem vēl ir iespēja palikt ar Gaišajiem Spēkiem.

DDD: Tāpēc jau ir iespēja laboties, jo šis galējais apvērsums vēl nav noticis?

A.G.: Dzīvās Ētikas Mācībā ir teikts, ka Smalkajā Pasaulē, no kuras esam uz šejieni atnākuši un uz kurieni aiziesim pēc fiziskā ķermeņa atstāšanas, kad fiziski mirsim, Jaunā Pasaule jau ir izveidota. Un patiesi gaišreģi šo Smalko Pasauli var redzēt. Tā ir gatava šeit iemiesoties, bet tas vēl nenotiek tāpēc, ka vairums cilvēku apziņu vēl nav gatavas šo skaisto pasauli pieņemt. Cilvēki vēl ļoti slikti domā, bet vajadzīgs vismaz kaut cik pietiekošs (minimāls) cilvēku skaits ar gaišām domām. Kad tas būs, mums nav atklāts – to zina tikai Gaišie Spēki, bet tas notiks ļoti strauji: Jaunā Pasaule uzreiz iemiesosies, un ļoti strauji tiks atdalīti graudi no pelavām. Ir teikts, ka tumšie spēki parādīs savu tumšo dabu tik ļauni, ka pat suns viņiem klāt nenāks, tas ir, viņi būs tik pretīgi, ka pat sunim tie riebsies.

DDD: Jāgatavojas ir tagad?

A.G.: Jā, jāgatavojas ir tagad. Ir mietpilsoņi, kuri īsti nesaprot, kāpēc viņi priecājas par tādiem politiķiem kā, piemēram, Vaira Vīķe-Freiberga. Kad viņa atstāja savu prezidentūru, visi Rundāles pilī gāja uz greznu balli, nesa puķu pušķus, klājot ziedus Dainu kalnā – nu, žēl šo cilvēku, kādreiz viņi sapratīs, un būs kauns. Viņi, protams, tad noliegs – teiks, ka nav gājuši uz to Dainu kalnu.

DDD: Atliek vien vēlēt cilvēkiem ātrāk, kamēr vēl ir laiks, kļūt redzīgiem, ātrāk izvēlēties pareizo virzienu un nebaidīties, ka ir tik daudz pretinieku?

A.G.: Protams, nebaidīties, jo Gaišie Spēki ir blakus un vienmēr ir spēcīgāki par tumšajiem spēkiem.

DDD: Paldies par sarunu!

 

Intervēja Liene Apine


« Atpakaļ