Latvija, no viena grāvja ārā ‒ otrā iekšā!

Ego JovaišsEgo Javoišs

 

Šā gada 25. jūlija LTV “Panorāmā” bija sižets ‒ mūsu Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece esot nikna, ka bēgļu uzņemšanas projekts nav apspriests Saeimā. Jāatzīst, arī lielākais vairums Latvijas pilsoņu, vairums latviešu ir sašutuši un nikni, šajā ziņā pilnībā piekrītot I.Mūrnieces attieksmei bēgļu uzņemšanas jautājumā.

Vai tad latviešiem nebūtu nekas sakāms? Vai tad nebūtu jārīko referendums, kas apstiprinātu “JĀ” vai “NĒ”? Bet laikam jau mūsu “demokrātiskajā valstī” mēs, Latvijas pilsoņi, esam tikai butaforijas un statisti, ar kuriem var izrīkoties, kā kungi vēlas, pēc sirds patikas. Bet nu tāda ir mūsu valdība ‒ akli pakļaujas Eiropas Savienības diktātam.

Vai kāds deputātu kungs vai kundze var pateikt, no kura gada un cik naudas no mūsu nodokļu maksātāju kabatām ir jau iztērēts par piektās kolonnas “integrāciju” un latviešu valodas mācīšanu mūsu valstī? Domāju, tā būtu neiedomājama, fantastiska summa, kas vēl joprojām tiek tērēta, turklāt bez pozitīva rezultāta! Nauda, ko varētu lietderīgi izlietot Latvijas aizsardzības budžetam, tiek mesta tukšā akā. Paradokss. Un tagad mēs vēl gribēsim integrēt un iemācīt latviešu valodu šiem labākās dzīves meklētājiem no Āfrikas? Kā iemācīsim latviešu valodu, kuru piecdesmit gados nav apguvuši un nevēlas lietot mūsu t.s. INTEGRĒTIE.

Nemaz nerunāsim, ka šie Āfrikas “bēgļi” ir jāapgādā ar darbu, dzīvokļiem un citiem labumiem, lai viņi justos komfortabli, kad pašu līdzcilvēki dzīvo ar iztikas minimumu un pat nabadzībā. Labi, ja tie būtu tikai 250 cilvēki, bet tas jau ir tikai sākums jeb mazais pirkstiņš, ar kuru viss nebeigsies. Būs vēl un vēl, ar katru gadu vairāk un vairāk! Tas viss līdzinās uzturēšanās atļauju tirgošanai ‒ ka tik nauda, jo nauda nesmirdot, jo par katru bēgli pasaules bagātais soross maksā… Bet Latvijai vajag naudu, nav svarīgi, ka šī nauda nes postu un apdraud Latvijas drošību.

Latvijai vajag pārmaiņas? Teroristus, pašnāvniekus-spridzinātājus, nekārtību cēlājus, demolētājus un visbeidzot protestētājus ar plakātiem un ultimātiem, ka šie jaunizceptie, “integrētie Latvijas pilsoņi” tiek abižoti? Neesmu rasists bet nesaprotu kas notiek mūsu politiķu galvās? Vai mums nepietiek ar saviem integrējamiem?

Starp citu, ģimenes apvienošanas politika – tas, ka “bēglis” var ataicināt visu savu ģimeni, ‒ man atgādina krievu armijas izvešanas epopeju, kad Latviju pameta krievu virsnieki un armijā dienējušie, bet viņu ģimenes palika. Vēlāk, ģimenes apvienošanas kārtībā, virsnieki atgriezās Latvijā pie savām sievām un bērniem. Arī šeit perspektīvi no Āfrikas zemēm ģimenes apvienošanas kārtībā ieradīsies viss ciems… Nu, galīgs ārprāts, kas realizējas, akli klausot šos sorosiešu naudas maisus! Vai kāds gudrs cilvēks var izskaidrot šīs Latvijas politikas jēgu?

Vēl nesen Saeimas gudrās galvas diskutēja un pieņēma dažādus likumus un programmas, ka latviešiem no laukiem ir jāpārceļas uz pilsētu centriem. Tagad laukos trūkst cilvēku darbaroku, lauki izmirst. Un neviens par šīm ačgārnībām nav atbildīgs! Vai šādiem deputātu idejas autoriem būtu vieta deputāta krēslā? Tad vēl jautājums gudrām galvām, kāda atšķirība starp Serbijas-Serebreņicas genocīdu un Latvijas 50 gadu okupantu ne-genocīdu, kur tūkstošiem cilvēku nošauti, spīdzināti, sakropļoti, izsūtīti uz Sibīrijas nāves nometnēm? Kad beidzot šī tēma tiks pacelta Saeimas un Eiropas dienas kārtībā? Kad beidzot jaunā PSRS mantiniece ‒ Krievija ‒ atbildēs par savām zvērībām un pastrādātajiem noziegumiem Latvijas okupācijas laikā?

Kad beidzot Latvijā pie atbildības tiks saukti padomju režīma pakalpiņi, izmeklētāji, tiesneši, prokurori, kuri pazudināja tūkstošiem nevainīgu cilvēku? Kāpēc netiek īstenotas Saeimas deklarācijā par Latvijas okupāciju noteiktās nostādnes? Kāpēc netiek veikta deokupācijas un dekolonizācija? Kāpēc visu laiku tiek muļļāta čeku maisu problēma, lai netiktu īstenota deboļševizācija?

Diemžēl izskatās, ka mani jautājumi ir retoriski. Šīs mūsu aktualitātes varnešus neinteresē – viņiem nav izdevīgi par tām interesēties, jo tie visi ir “neievērojami sīkumi”, salīdzinot ar globālo integrējamo bēgļu sagaidīšanu. Nu, ko ‒ gādāsim ziedus viņu sagaidīšanai?

Gribu nobeigt šo tēmu uz jautrākas nots. Vai jūs zināt kas ir patriotisms? Šā gada 12. jūlija LTV “Panorāmā” Dziesmu svētku izpilddirektore Agra Bērziņa nāca klajā ar sensacionālu paziņojumu, kas ir patriotisms. Izrādās, ka patriotisms ir dejot, dziedāt un atpūsties!… Vai jūs to zinājāt? Man nav vairs komentāru. Un, pēc manam domām, atbildību uzņemties un demisionēt vajadzētu pašai Dziesmu svētku izpilddirektorei, nevis kultūras ministrei par visām Dziesmu svētku nejēdzībām.

Bēdīgi un skumīgi, ka latvieši māk tikai dziedāt un dejot. Vai ar to nav gaužām par maz?


« Atpakaļ